Finnish Photo Awards avoinna kaikille

Kirjoittanut 21.12.2018

Jatkossa sinulla on mahdollisuus päästä Suomen World Photographic Cup -joukkueeseen!

Suomen Ammattivalokuvaajat ry (SAV) viettää ensi vuonna 100-vuotisjuhlaa. Yhtenä juhlavuoden tapahtumana yhdistys lanseeraa uudistetun valokuvakilpailun. Vuoden Muotokuvaaja -kilpailun sijasta ensi vuodesta lähtien SAV järjestää Finnish Photo Awards -kilpailun (FPA), joka on avoinna kaikille kuvaajille.

– Ajatus kilpailun uudistamisesta lähti siitä, että järjestömme jäsenistö koostuu useiden eri alojen kuvaajista, eikä vain muotokuvaajista. Kilpailun uudistamisella useammilla järjestömme jäsenillä on mahdollisuus osallistua kilpailuun. Lisäksi halusimme avata kilpailun kaikille, jotta Suomen maajoukkue kilpailisi jatkossakin kärkisijoista World Photographic Cupissa, kertoo SAV:n puheenjohtaja Tiina Haring.

Avoin kilpailu mahdollistaa nyt kaikille suomalaisille kuvaajille osallistumisen kilpailuun. Se antaa mahdollisuuden saada palautetta kuvista ulkomaisilta kollegoilta, se antaa mahdollisuuden nähdä suuren määrän kollegojen kuvia ja tietenkin oman työn markkinointi- ja esiintuomismahdollisuuden. Tämä on upea avaus ja mahdollisuus meille kaikille tuoda esiin ammattiosaamistamme, markkinoida omaa työtämme ja tuoda esiin valokuvausalaa suurelle yleisölle.

FPA koostuu yhdeksästä kategoriasta

FPA-kilpailua on kehitelty kansainvälisten kilpailujen pohjalta, ja se on jaettu yhdeksään kategoriaan. Ensi vuonna voi sitten kisata seuraavissa kategorioissa:

 • commercial (mainoskuva)
 • classical portrait ja creative portrait (muotokuva)
 • baby (vauvakuva)
 • children (lapsikuvat)
 • illustration / digital art / fine art (kuvituskuva, digitaalinen taide sekä taidekuva)
 • nature (landscape / wildlife) (luontokuva sisältäen maisemat ja villieläimet)
 • reportage / photojournalism (lehti- ja reportaasikuva)
 • wedding (hääkuva)

Kilpailuaika alkaa helmikuussa – nyt voi jo alkaa etsiä parhaimpia kuviaan!

FPA-kilpailu jakaantuu kahteen osaan.

Ensimmäisessä osassa kuvat arvioidaan sähköisinä versioina. Ensimmäiseltä arviointikierrokselta finaaliin selviytyy kunkin kategorian 10 parasta kuvaa, jotka arvioidaan printteinä yleisölle avoimessa arviointitilaisuudessa.

Jokainen kuvaaja voi osallistua useampaan kategoriaan ja lähettää niihin haluamansa määrän kuvia. Kilpailukuvat arvioi ja pisteyttää kansainvälinen neljähenkinen jury. Tuomaristo arvioi kuvien visuaalista vaikuttavuutta, teknistä osaamista, sommittelua sekä omaperäisyyttä ja luovuutta.

Kilpailun tulokset julkistetaan Finnish Photo Awards -palkintogaalassa 28.4.2019 Tampereella.

Oletko sinä ensi vuonna Suomen World Photographic Cup –joukkueessa?

Suomi on kisannut jo useampana vuonna World Photographic Cupissa ja saavuttanut siinä myös menestystä.

– FPA-kilpailu tähtää myös siihen, että saamme jatkossa yhä monipuolisemman ja kilpailukykyisemmän joukkueen Suomesta myös World Photographic Cupiin. Suomessa tehdään laadukasta ja kansainvälisesti hienoa kuvaa kaikissa kategorioissa. Kun FPA-kilpailun kautta saamme kaikki nämä kuvaajat mukaan, on meillä varmasti potentiaalinen menestyjäjoukkue myös World Cupissa, sanoo Tiina Haring.

Finnish Photo Awards -sivusto avautuu vuoden 2019 alussa. Sivustolla on tarkemmat kilpailuohjeet. Mutta nyt jo kannattaa merkitä itselleen muistiin päivämäärät:

 • Kilpailukuvien latausaika: 1.2.–24.3.2019.
 • Finaaliin päässeille ilmoitetaan viikon 15 alussa.
 • Finaaliin päässeiden tulee toimittaa printtikuvat 24.4.2019 mennessä.
 • Palkintogaala 28.4.2019 Tampereella.