Fotofinlandia käynnistyy pian

Kirjoittanut 15.11.2017

Fotofinlandian latausaika käynnistyy pian. Tällä kertaa rahapalkinnot jakautuvat useamman voittajan kesken. Itse Fotofinlandia-voittaja saa palkinnoksi 10 000 euroa, mutta myös jokaisen kisakategorian voittaja saa sarjavoitostaan 1000 euroa, kakkospaikasta saa 500 euroa ja kolmostilasta 200 euroa.

Fotofinlandia on uudistunut täksi vuodeksi. Kisa on jaettu kahdeksaan kategoriaan, ja jokaisesta sarjasta palkitaan kolme parasta. Kansainvälinen tuomaristo valitsee koko Fotofinlandian voittajan kisakategorioiden voittajien keskuudesta. Kategoriat ovat mainoskuvaus, taidekuvaus, kuvitus/digitaalinen taide, luontokuvaus, muotokuvaus, lehtikuvaus, hääkuvaus ja portfolio.

Uusi kategoriajako on kilpailua järjestävän Finnfoton toiminnanjohtaja Mikko Säterin mukaan herättänyt mielenkiintoa. Kuvaajilla on nyt aiempaa paremmat mahdollisuudet pärjätä juuri omassa valokuvan lajissaan, sillä Fotofinlandiaan voi tänä vuonna osallistua myös vain yhdellä kuvalla, kokonaista sarjaa ei tarvitse kuvata.

– Aiemmin on kritisoitu sitä, että kilpailussa piti olla kuvasarja. Esimerkiksi luontokuvauksessa ei välttämättä edes saa kokonaista sarjaa, vaan yksi loistava kuva voi olla se mestariotos, Säteri toteaa.

Fotofinlandia on kaikille avoin kilpailu. Kisaan voivat osallistua kaikki valokuvauksen harrastajista lähtien.

– Fotofinlandia on koko kansan kilpailu. Kisan tunnuslause on ”halkileikkaus tämän hetken suomalaisesta valokuvauksesta”, Säteri sanoo.

Fotofinlandia 2018 on lähestymässä huipennustaan. Kilpailukuvien lataaminen on auki 1.–15.12.2017. Kisan finalistityöt esitellään maaliskuun alussa Kuva ja kamera -messuilla ja voittajat julkistetaan 23.3.2018 järjestettävässä Finnish Photo Awards -tilaisuudessa.

Lisää

Fotofinlandian sarjana fine art

Fotofinlandian sarjana reportaasikuvaus

Fotofinlandian sarjana kuvitus ja digitaide

Muotokuvaus on yksi Fotofinlandia-sarjoista