Fujifilm X-sarjan superlaajakulma

Kirjoittanut 26.11.2020

Fujifilm tuo uuden kevyen ja kompaktin laajakulmazoomin X-sarjaan. Fujinon XF 10–24 mm f/4 R OIS WR:n polttovälin kinovastaavuus on 15–36 mm. Objektiivin rakenne koostuu 14 linssielementistä kymmenessä ryhmässä. Neljä asfääristä linssielementtiä vähentävät kaarevien linjojen esiintymistä, joka on usein laajakulmaobjektiivien ongelmana. Neljä ED-linssielementtiä estää kromaattisen vääristymän esiintymistä ja lisää terävyyttä kuvan reunoilla.

Objektiivi on paitsi kevyt, myös säänkestävä. Useat kumitiivisteet tekevät objektiivista pölyn, lian ja kosteuden sekä myös alhaisia lämpötiloja kestävän.

Objektiivin tarkennusrengas on saanut merkinnän valitulle aukolle, ja se on muiden Fujifilmin GFX-sarjan objektiivien lailla saanut lukitustoiminnon tarkennusrenkaan ollessa käännettynä A-asentoon.

Objektiivin kuvanvakainta on parannettu 3,5 portaaseen uudelleenkehitetyn gyron ansiosta. Mikäli objektiivia käytetään yhdessä kameran kanssa, jossa on sisäänrakennettu kuvanvakain kuten Fujifilm X-T4, hyödyntävät sekä kamera että objektiivi vakainta 6,5 portaalla.

Color-Kolmion maahantuoma Fujinon XF 10–24 mm f/4 R OIS WR tulee myyntiin marraskuun lopulla ja maksaa noin 1 200 euroa.