360-toimintakamera Insta360:ltä

Kirjoittanut 7.12.2020

Boston Distributionin maahantuoma Insta360 ONE X2 -toimintakamera kykenee 360 asteen videokuvaukseen, monipuoliseen valokuvaukseen ja videostriimaukseen.

Taskukokoinen ja vaivaiset 149 grammaa painava Insta360 ONE X2 on puoliksi kamera ja puoliksi kuvaustyöryhmä. Kameralla voi kuvata mitä hurjimpia kuvakulmia ja hyödyntää kameran elokuvamaisia perspektiivimahdollisuuksia, jotka ovat ennen vaatineet joko erillisen kuvaajan tai kuvauskopterin. Kuvaamisen jälkeen tehokas tekoäly auttaa videokuvan leikkaamisessa ja jälkikäsittelyssä. Insta360-puhelinsovelluksen tai -työpöytäohjelmiston avulla videot valmistuvat kädenkäänteessä.

Insta360 ONE X2 -kameralla voi kuvata neljällä eri tavalla. Videokuvaaminen 5,7K-tarkkuudella ja 360 asteen näkökentällä on tehty helpoksi. Kameraa ei tarvitse erikseen kohdistaa tiettyyn suuntaan, sillä kamera taltioi ympäriltään kaiken. Kuvauksen jälkeen voi valita haluamansa kuvakulman ja sovellus tekee videon valmiiksi.

Perinteiseen videokuvaukseen sopii puolestaan Steady Cam -kuvaustila, jolla onnistuu vakaa videokuvaus myös laajakuvaversiona. Panoraamatilassa voidaan ottaa äärimmäisen isoja laajakuvia kameraa liikuttamatta. MultiView-tilassa kamera kuvaa tekijää ja kuvauskohdetta samanaikaisesti molempiin suuntiin ja liittää videot yhteen. Tämä kuvaustila on kätevä erityisesti striimaajille ja sosiaalisen median vaikuttajille.

Valitut kuvat ja videot voidaan helposti jakaa esimerkiksi sosiaalisessa mediassa. Myös suoraan kamerasta striimaaminen onnistuu puhelimeen yhdistettynä jopa 360 asteen videokuvalla.

Vedenalainen kuvaaminen sujuu enintään 10 metrin syvyydessä kätevän AquaVision- ominaisuuden ja kameran vesitiiviin (IPX8) rakenteen ansiosta. Tehokkaasta, ladattavasta ja helposti vaihdettavasta akusta riittää virtaa jopa 80 minuutin yhtäjaksoiseen kuvaamiseen. Kameran neljän erillisen mikrofonin ansiosta ääni taltioituu monesta suunnasta. Ääni voidaan tallentaa stereona tai vaikuttavana monikanavaäänenä.

Insta360 ONE X2 -toimintakamera maksaa noin 490 euroa. Kameraan on saatavana myös kattava valikoima lisävarusteita, kuten lisäakku, linssisuojia, sukelluskotelo, lataustelakka, kuvausvarsia ja kiinnikkeitä eri käyttötarkoituksiin.