Kaisa Sirén: Dancing My Nature

Kirjoittanut 12.4.2024

KIRJA Valokuvat on otettu rakkaudesta pohjoisen luontoon. Kaisa Sirén haluaa juhlistaa Lapin vuodenaikojen vaihtelua, erilaisia valoja, värejä ja kontrasteja mitä vuoden kierto meille tarjoaa. Hän on tuonut luontoon tanssijoita, jotka omalla liikkeellään korostavat näitä vuodenaikojen erilaisuutta sekä kontrasteja mitä ne tarjoavat. Sirénin tavoitteena on inspiroida meitä kaikkia kunnioittamaan ja suojelemaan tätä kallisarvoista ympäristöä, joka vielä on.

Valon ja värien kontrastit ovat niitä, mitkä luovat pohjoiseen useamman kuin neljä vuodenaikaa. Kirjassa on löydetty kahdeksaan erilaiseen vuodenaikaan. Kuvissa on nähtävissä rospuutto-, sydäntalvi- tai kaamosaikaa, jotka ovat uniikkeja pohjoisen välitiloja. Ne vaikuttavat ihmisen mieleen ja liikkeeseen. Osa valokuvista on otettu kameran hallittua liikuttelutekniikkaa käyttäen ja osa kuvista on perinteisempää luontokuvaa. Valokuvat ovat värikylläisiä ja taitto on taidolla tehty.

Kirjan kuvat on otettu kolmen vuoden aikana ja yhteistyössä Lapin Musiikki- ja Tanssiopiston opiskelijoiden ja koreografin kanssa.

Kirja on englanninkielinen. Kirjaa voi ostaa: verkkokaupasta: www.kaisasiren.fi/design