Kamerapuhelin isolla kennolla Sonylta

Kirjoittanut 22.11.2021

Uusi Sony Xperia PRO-I on valmistajansa mukaan maailman ensimmäinen älypuhelin, jossa on uusi 1.0-type Exmor RS -kuvakenno ja vaiheentunnistava automaattitarkennus. Uutuuspuhelin yhdistää Sonyn valokuvaustekniikkaa kehittyneeseen älypuhelintekniikkaan.

 • Sonyn RX100 VII -kamerasta tuttu yhden tuuman 1.0-type Exmor RS -kuvakenno on optimoitu älypuhelimeen sopivaksi.
 • Bionz X -mobiiliprosessori ja tehokas LSI.
 • 315 vaiheentunnistavaa tarkennuspistettä kattavat 90 % kuva-alasta.
 • Mukana on kehittyneitä automaattitarkennustoimintoja, kuten ”Real-time Eye AF” ja ”Real-time tracking”, jotka seuraavat liikkuvia kohteita tekoälyn avulla.
 • Zeiss Tessar -optiikka, jossa on ZeissT*-heijastuksenestopinnoite, ja säädettävä kaksiaukkoinen himmennin (f/2,0, f/4,0).
 • Ensimmäinen älypuhelin, joka tukee 120 k/s videotallennusta 4K-tarkkuudella.
 • Sisäänrakennettu hihnan aukko ja oma kamerasuljinpainike varmistavat helpon ja nopean käytön.
 • Ensimmäinen Xperia-puhelin, joka tukee Eye AF -toimintoa ja kohteen seurantaa videotallennuksen aikana.
 • 120 Hz:n virkistystaajuudella toimiva 4K hdr oled -näyttö.
 • Dolby Atmos -tuki, 3,5 mm:n kuulokeliitäntä, full stage -stereokaiuttimet sekä 360 Reality Audio -formaatin tuki.
 • Corning Gorilla Glass Victus -lasi.

Xperia PRO-I:ssä on Sonyn Alpha-kameroista tuttuja ominaisuuksia. Älypuhelimen 1.0-type Exmor RS -kuvakenno ja 2,4 µm:n pikselitiheys tarjoavat suorituskykyä hämärässä kuvattaessa. 12-bittinen raw-kuvaus mahdollistaa laajan dynaamisen alueen ja säädettävä kaksiaukkoinen himmennin mahdollistaa syväterävyysalueen muuttamisen.

Xperia PRO-I:ssä on kolme objektiivia, joita vahvistavat Zeiss T* -heijastuksenestopinnoite ja 3D iToF -anturi. Uusi 24 mm:n (kinovastaavuus) objektiivi käyttää Zeiss Tessar -optiikkaa. Puhelinta täydentää kaksi lisäobjektiivia: 16 mm ja 50 mm, jotka tuovat kuvaukseen enemmän luovaa vapautta. Laitteen 3D iToF -anturi laskee välittömästi kameran ja kohteen välisen etäisyyden ja varmistaa nopean ja tarkan automaattitarkennuksen.

Lisäksi Xperia PRO-I:ssä on 315 vaiheentunnistavaa tarkennuspistettä, jotka kattavat 90 % kuva- alasta. Puhelimessa on myös Real-Time Eye AF, Real-time Tracking ja 20 k/s AF/AE-sarjakuvaus.

Xperia PRO-I:n Photography Pro -kuvaustilan avulla käyttäjät voivat säätää manuaaliasetuksia, käyttää nopeasti automaattitoimintoja ja ottaa kuvia raakamuodossa. Xperia PRO-I tukee 12-bittistä värisyvyyttä. Photograpy Pro -kuvaustilassa on myös Basic-asetus, jolla käyttäjä pääsee nopeasti käsiksi moniin helppokäyttöisin kuvaustoimintoihin, kuten Touch shutter button -toimintoon. Xperia PRO-I tukee Imaging Edge Mobile -tekniikkaa aiempien Xperia-mallien tapaan. Xperia PRO-I -mallissa on myös erillinen suljinpainike. Siinä on sama kytkinmoduuli kuin Sonyn RX100-sarjan kameroissa, joten automaattitarkennus ja sulkimen vapautus toimivat kameroista tutulla tavalla. Käyttäjä voi myös käynnistää Photography Pron nopeasti painamalla laukaisinta pitkään, jolloin kuvaamisen voi aloittaa välittömästi, vaikka näyttö olisi pois päältä.

Xperia PRO-I on ensimmäinen älypuhelin, jolla voi kuvata korkealaatuista 4K-videota 120 kuvaa sekunnissa, mikä mahdollistaa jopa 5×-hidastuskuvan. Tasaisen, tärinättömän videon sieppaaminen on helppoa optisen SteadyShot- ja FlawlessEye-tekniikan ansiosta. Xperia PRO-I on ensimmäinen Xperia-puhelin, joka käyttää Eye AF -tekniikkaa ja kohteiden seurantaa videotallennuksen aikana.

Stereomikrofonien lisäksi Xperia PRO-I:ssä on pääkameran vieressä sisäänrakennettu monomikrofoni. Lisäksi Xperia PRO-I käyttää Sonyn äänenerottelutekniikkaa, joka suodattaa tehokkaasti tuulen kohinaa.

Xperia PRO-I:ssä on kaksi uutta video-ominaisuutta videoiden ja elokuvien tekoon. Videography Pro -ominaisuus on suunniteltu nopeita, korkealaatuisia videoita ja vloggaamista varten. Se sisältää luovia asetuksia, jotka ovat valittavissa helposti yhdestä paikasta. Käyttäjät voivat säätää tarkasti asetuksia, kuten tarkennusta, valotusta ja valkotasapainoa, myös videon tallennuksen ollessa päällä. Cinematography Pro -ominaisuus perustuu Sonyn ammattikameroista tuttuun videokameratekniikkaan. Sillä voi helposti luoda elokuvamaisen tyylin kahdeksalla eri väriasetuksella, jotka ovat Sonyn CineAlta VENICE -ammattivideokameroiden innoittamia.

Xperia PRO-I:llä käyttäjä voi editoida ja jakaa videosisältöä suoraan laitteesta. Leveän 6,5 tuuman 4K hdr oled -näytön ja tarkan, ammattitason värintoiston ansiosta editoiminen mobiililaitteella on helppoa. Näytön väriasetuksia voidaan säätää käyttäjän näytön tai tulostettavien valokuvien mukaiseksi.

4500 mAh:n akulla varustetussa Xperia PRO-I:ssä riittää runsaasti virtaa koko päiväksi. Laitteen voi pikaladata jopa 50 prosenttiin vain 30 minuutissa mukana toimitettavalla 30 W XZQ-UC1 -laturilla.

Sony Xperia PRO-I:n myynti alkaa joulukuun alussa ja se maksaa noin 1 800 euroa.