Kameraseura ry jatkaa ilman Kamera-lehteä

Kirjoittanut 13.6.2024

Kädessäsi on nyt viimeinen Kamera-lehden numero, jonka Kameraseura ry kustantaa. Kiitos kaikille vuosikymmenten varrella lehtemme tekemiseen osallistuneille. Ja lämmin kiitos myös kaikille lukijoille, jotka olitte matkassamme näiden vuosien aikana.

Yhdistyksen päätös lopettaa lehti perustui siihen, että viimeisen neljän vuoden aikana lehdelle oli kertynyt alijäämää jo reilut 300.000 euroa. Tätä miinusta on katettu Kameraseuran pääomaa realisoimalla. Tilaajia lehdellä on nykyään vajaat kaksi tuhatta, kun kymmenisen vuotta sitten luku oli vielä viisinumeroinen. Ei siis ollut yllätys, ettei tulosta saatu käännettyä positiiviseksi edes viime vuonna toteutetuilla henkilöstön, toimitilojen ja julkaisukertojen muutoksilla.

Mitä tästä seuraa? Seura pystyy tietysti jatkossa kohdistamaan voimavaroja entistä paremmin yhdistystoiminnan kehittämiseen. Seuran yli 600 jäsenelle on jatkossakin kuukausittain tarjolla useita luentoja, työpajoja, retkiä ja yhdessä tekemistä valokuvan parissa.  Seuran monipuolisia toimitiloja Helsingissä kehitetään edelleen.

Kaikille avoimet koulutuksemme jatkuvat, ja moniin niistä voi osallistua etänä mistä päin tahansa, aivan kuten moniin seuran tapahtumistakin nykyään.

Mainostajat löytävät edelleen mediatilaa kameraseura.fi-sivulta sekä seuran sähköisessä uutiskirjeessä.

Kamera-lehden pdf-vuosikerrat 2013-2024 ovat jäsenistön luettavissa jatkossakin, tarjoten valtavan määrän opastusta ja tietoa valokuvauksesta sekä valokuvaajista. Kamera-lehti.fi-sivusto säilyy toistaiseksi, vaikkei sinne kesäkuun jälkeen enää juurikaan tule uusia artikkeleita. Samoin sivuston verkkokauppa pysyy toiminnassa. Näihin liittyvistä muutoksista tiedotamme myöhemmin erikseen.

Jäsen, onhan nykyinen sähköpostiosoitteesi tiedossamme? Jäsenrekisterimme tulee siirtymään toiseen järjestelmään, ja sen myötä viestintä jäsenistölle jatkossa helpottuu. Käythän myös vastaamassa kotisivuilta löytyvään jäsenkyselyymme 15.7. mennessä!

Nähdään seuraavan kerran vaikkapa Taiteiden yössä Kaapelitehtaalla, jossa Kameraseura jälleen esittäytyy jäsentensä näyttelyn voimin sekä yleisölle studiokuvausta järjestäen. Paikalla on monia vapaaehtoisia toimihenkilöitämme, joiden ansiosta seuratoimintamme pysyy jatkossakin elävänä, yhteisöllisyyttä valokuvauksen saralla vahvistaen.

Hyvää kesää kaikille!
Leena Saarela
Kameraseura ry:n puheenjohtaja