Kameraseura – Seuraa ja toimintaa

Kirjoittanut 23.9.2021

Olitpa sitten luonto- tai henkilökuvaaja, hurahtanut pimiötyöskentelyn taikaan tai haluat vain viettää aikaa samanhenkisten harrastajien kanssa, Kameraseuran jäsenille löytyy toistakymmentä kerhovaihtoehtoa. Näiden ryhmien toiminnan mahdollistavat kymmenet aktiivit vapaaehtoistyöllään. Tutustuin heistä kolmeen. He määrittivät muun muassa valokuvaajan (edesmennyt tai elossa oleva), jonka kanssa viettäisivät parituntisen. Kaikki kolme ottivat itsestään selfien.

Jari Mankinen on ollut toimihenkilön tehtävissä kunnioitettavat 12 vuotta. Hän on vetänyt useita eri kerhoja, toiminut kouluttajana ja perehdyttäjänä sekä ollut koordinoimassa erilaisia tapahtumia. Tekniikkatuen ja Tekniikkaillan vetäjän tehtäviin hän sukelsi kuin luonnostaan ammatillisen taustansa vuoksi. Hän kuvaa erityisesti maisemia, niin kaupungissa kuin erämaissakin.

­­– Tällä hetkellä olen kiinnostunut suurkuvatulosteista, sillä kuvaan paljon panoraamakuvia, Mankinen kertoo. Tulevaisuudelta hän odottaa omia kuvausprojekteja ja mukavia retkiä Lappiin. Kameran lisäksi luottovälineinä reissuille lähtevät hyvät vaellus- ja lumikengät, vedenpitävä kameralaukku ja erilaiset virtalähteet. Koronapandemian keskellä hän ei halua määrittää yhtä kuvaajaa, jonka kanssa viettäisi aikaa, vaan kaipaa lukuisia Kameraseuran jäseniä ja kohtaamisia valokuvaavien ihmisten kanssa.

Minna Rapeli aloitti Lauantaikameroiden toimihenkilönä 2019 ja siirtyi pian seuran hallitukseen. Siellä hän toimii koulutuksen kehittämisen sekä markkinoinnin ja viestinnän parissa. Minna on kiinnostunut tilannekuvaamisesta, lisäksi hän on innostunut rakentamaan taustoja Photoshopissa. Kuvausreissuille kameran oheen lähtevät valovoimaiset objektiivit, suurilla taskuilla varustettu takki sekä kameran ergonominen yliolan kantohihna. Minna haluaisi viettää parituntisen Nick Brandtin kanssa

– Hänen mustavalkokuvansa ovat todella vaikuttavia ja kantaaottavia, aika menisi varmasti siivillä kuvista keskustelen, Rapell tuumii.

Johanna Friskberg on ollut seuratoiminnassa mukana seitsemän vuotta. Pimiötyöskentely oli tuttua, joten hän lähti mukaan, kun Pimiökerhon toimintaa alettiin Kameraseurassa elvyttää. Vapaa-ajallaan hän kuvaa monipuolisesti eri kohteita, ja kamera kulkee usein mukana. Työn puolesta Friskberg ottaa lähinnä henkilökuvia. Kesällä häntä innoitti kerho-ohjelman suunnittelu sekä syanotypia luonnonmateriaaleja hyväksi käyttäen.

– Viettäisin aikaa ranskalaisen Louis Daguerren kanssa, joka keksi daguerrotypian. Hänet olisi ollut mielenkiintoista tavata, Friskberg valikoi yhden suosikeistaan.

Kameraseura/kerhot