Käy Kuva & Kamera -messujen näyttelyissä

Kirjoittanut 23.2.2017

Hetken kuvia (osasto 5d61)

Valokuvakouluttaja, valokuvaaja Tiina Puputti on vuosia ihaillut Henri Cartier-Bressonin valokuvia. Valokuvanäyttely on kunnianosoitus mestarille ja tämän katukuville.

”2005 näin dokumentin Henri Cartier-Bressonista. Innostuin hänen tavastaan nähdä maailma. Havainnoimalla ja kuvaamalla ympäröivää maailmaa, sen ihmisiä ja ilmiöitä, etsimällä kauneutta ympäristöstä, tutkimalla valoa ja varjoa voi kuvata kauniita ja valokuvauksellisia kuvia.

’Näkeminen on kaikki’, totesi Cartier-Bresson. Aiemmin ajattelin näkemisen tarkoittavan vain visuaalista näkemistä, mutta mitä pidempään olen elänyt valokuvauksen maailmassa, on ”näkeminen”käsitteenä laajentunut tarkoittamaan kaikkien aistien käyttöä: me valokuvaajina käytämme aistejamme, jotta saamme haluamamme kuvan.

Näkeminen on minulle läsnäolemista hetkessä, ja kameran laukaisimen painamista pohjaan valitulla hetkellä.”

Finnfoto Galleria (osastot 5g11, 5g41)

Suomen Ammattivalokuvaajat -näyttely

Suomen Ammattivalokuvaajat ry:n näyttelyssä on esillä eurooppalasen ammattivalokuvaajajärjestön arvonimiä saavuttaneiden valokuvaajien töitä: Johanna Sjövallin QEP-sarja upeita hevoskuvia, Tiina Haringin visuaalisesti vaikuttava, kokeellinen MQEP-sarja sekä Onni Wiljami Kinnusen arviointiraadin vakuuttanut, Rautian mainoskuvinakin tunnettu MQEP-sarja.

Vuoden Luontokuvat 2016

Näyttelyssä on esillä 40 Vuoden Luontokuva 2016 -kilpailussa palkittua kuvaa. Ne kertovat suomalaisen luonnon moni-ilmeisyydestä, sen näkymistä ja tapahtumista sekä kuvaajien luonnossa kokemista elämyksistä ja oivalluksista.

Tänä vuonna 40 vuotta täyttävä Suomen Luonnonvalokuvaajat SLV ry on järjestänyt nykyään Pohjoismaiden suurimman luontokuvakilpailun ja sen tuloksista kertovan näyttelyn vuodesta 1981 sekä julkaissut kilpailun pohjalta Vuoden Luontokuvat -kirjan, nyt siis jo 36 kertaa.

Lahti2017 MM-hiihto (osasto 5a61)

Kuvaajana Teemu Moisio. Näyttely toteutetaan yhteistyössä Suomen Hiihtoliiton ja Ifolorin kanssa.

Exploring earth (osasto 5b61)

Luontokuvaajat Konsta Punkka ja Mikko Lagerstedt ovat matkustaneet uskomattomiin kohteisiin kuvaamaan maagisia hetkiä luonnossa. Näyttelyn lisäksi aiheesta on tehty tv-sarja.

Chromaluxe-näyttely (osasto 5c61)

Ammattivalokuvaajien eurooppalainen kattojärjestö FEP järjestää vuosittain European Professional Photographer of the Year -kilpailun. Vuoden 2017 kilpailun palkinnot julkistetaan 2.4.2017 Sisilian Cataniassa. Kunkin kymmenen kilpailusarjan kymmenen finalistin nimet on kuitenkin jo julkaistu ja tässä näyttelyssä mukana olevat valokuvaajat ovat näiden finalistien joukossa.

Kisan suomalaismenestyjiä ovat tällä kertaa commercial-sarjassa Antti Karppinen ja Onni Wiljami Kinnunen, illustrative & digital art -sarjassa Karppisen ja Kinnusen lisäksi Mikaela Holmberg ja Petteri Löppönen, portrait-sarjassa Holmbergin lisäksi Suvi Roiko, Suvi Sievilä, Vesa Tyni ja Juhamatti Vahdersalo sekä wildlife-sarjassa Seppo Rintala.

Chromaluxe-taulut ovat Epson F-6200 -sublimaatiotulostimella tulostetulla erikoiskalvolla päällystettyjä metallilevyjä, jolla on erinomainen värientoisto. Chromaluxe-taulut valmistaa Color-Kolmio.

Bittejä iholla (osasto 5f59)

Bittejä Iholla on Apple-käyttäjät ry:n ammatti-ja harrastajakuvaajien toteuttama valokuvausprojekti, jonka teemana oli tutkia laitteiden ja elollisten kohtaamista sekä näiden vuorovaikutusta. Näyttelyssä nähdään kahdeksan kuvaa viideltä eri kuvaajalta. Mukana on myös kolmen kuvaajan yhdessä tekemä sarja Novelli kaupungin yössä.

Kuvaajat: Anna-Maija Aalto, Kari Hautanen, Pia Parkkonen, Kalevi Saarinen, Aini Tolonen.