Kirjauutuudet: helmikuu

Kirjoittanut 20.1.2016

Lintulaudan elämää

Mauri Levo
Lintulaudan elämää
Docendo | 179 sivua | 29,90  euroa

Mauri Levo on kirjoittanut helposti lähestyttävän tietokirjan kaikille talvisten pihalintujen tarkkailijoille. Mukana on runsaasti neuvoja lintujen ruokintaan sekä lintujen lajitunnistusopas – näistä on hyötyä kaikille pihalintuja kuvaaville. Monipuoliset kuvat ovat Levon käsialaa. Kirjan sisäkansissa on kätevät pikaoppaat pikkulintujen tunnistukseen ja käyttäytymisen tulkintaan.

Jokapaikan kuva

Merja Salo
Jokapaikan valokuva
Musta Taide | 375 sivua | 38 euroa

Nopeus, keveys, edullisuus, työkalu luovuuteen. Tässä muutamia digikuvauksen hyviä puolia Merja Salon mukaan. Hän on kirjoittanut massiivisen tutkimuksen suomalaisen valokuvauksen digitalisoitumisesta. Aikajana kattaa yli 20 vuotta, vuodesta 1992 aina tähän päivään. Salo tarkastelee digitalisoitumista neljällä kentällä: kuvajournalismissa, studiokuvauksessa, valokuvataiteessa ja valokuvaharrastuksessa. Hän käsittelee mm. uutiskuvien kuvankäsittelyn rajoja, luontokuvamatkailun lieveilmiöitä ja kompaktikameroiden myynnin laskua. Tiukka paketti tietoa janoavalle.

Metsän pikkusiivekkäitä aukeama

Eero Murtomäki
Metsän pikkusiivekkäitä
PrioRita | 128 sivua | 35 euroa

Pitkän linjan luontokuvaaja Eero Murtomäki on kirjoittanut aiemminkin lintukirjoja. Tällä kertaa aiheena ovat pikkulinnut. Kirjan erikoisuus ovat kuvasarjat poikasten ruokinnasta. ”Poikanen kipusi ylemmäksi. Ehdin juuri saada tarkennuksen kohdilleen ennen kuin se pyrähti siivilleen.” Pienikokoinen kirja tuo kesän talven keskelle.