Kirjauutuudet: huhti-toukokuu

Kirjoittanut 30.3.2017

Matti Alasaarela
Kotipihan linnut
Docendo | 156 sivua | 29,90 euroa

Matti Alasaarela esittelee kirjassaan Suomen yleisimmät linnut talitiaisesta käpytikkaan. Kuvitukseltaan kirja on upea – varsinkin lentokuvat on hämmästyttäviä. Lajitiedon lisäksi kirjassa on paljon kuvausvinkkejä, jotka on merkitty kamerasymbolilla. Alasaari mm. neuvoo, että vastavalo tuo linnun siipien rakenteen esiin. Jokaisesta teoksen kuvasta on esillä kuvaustiedot, joiden avulla voit suunnitella omia kamera-asetuksiasi. Lahjaksi luontokuvaajalle ja lintulaudan omistajalle.

Mikko Pylkkö
Valokuvauksen perusteet
Docendo | 192 sivua | 27,90 euroa

Mikko Pylkkö tunnetaan etenkin keikka- ja urheilukuvistaan. Hän on tehnyt kuvauksen aloittelijoille suunnatun oppaan, josta aktiiviharrastajakin löytää uusia näkökulmia kuvaukseen. Kirjan aiheita ovat mm. henkilökuvaus, valaisu ja rajaus, maisemakuvaus, kuvauskalusto ja kuvan elementit. Lopussa on muutamia käytännönläheisiä kuvankäsittelyesimerkkejä. Runsas, havainnollinen kuvitus.

Catarina Ryöppy
Metro #4 Paris
Musta Taide / Maahenki | 78 sivua | 29,50 euroa

Catarina Ryöppy on kuvannut Pariisin metron matkustajia. ”Vaunuissa voi nähdä läpileikkauksen kaupungista, sekä sen asukkaista että heidän sosiaalisesta taustastaan”, hän toteaa esipuheessa. Kirjan tuokiokuvat ovat rakeisia, ja monet niistä on otettu metron ikkunalasin läpi. Matkustajat ovat omissa ajatuksissaan, toisinaan epätarkkoja hahmoja. Kiiltävät värikuvat vangitsevat matkustamisen tunnelman. Sopii taiteen ja Pariisin ystäville.