Kirjauutuudet: touko-kesäkuu

Kirjoittanut 12.5.2016

Makrokuvauksen käsikirja

Jukka Lehtonen & Jorma Peippo
Makrokuvauksen käsikirja
Docendo | 168 sivua | 36,90  euroa

Unikon nupun nukkapintaa ja kukkakärpänen jalat siitepölyssä. Jukka Lehtonen ja Jorma Peippo ovat tehneet kirjan, joka esittelee makrokuvauksen perusvälineet ja tekniikan. He ovat itse luontokuvaajia, joten hieno kuvitus painottuu tähän suuntaan. Perustiedon lisäksi teos esittelee mm. kuvausaiheita, taiteellista valikoivaa tarkennusta ja tarkennuspinoamista. Innostava kirja kuvaajalle, joka haluaa perehtyä makromaailmaan perusteellisesti.

.

 Antti Koli
Suomen matelijat ja sammakkoeläimet
Metsäkustannus | 180 sivua | 34 euroa

Antti Koli on seurannut ja kuvannut sammakkoeläimiä ja matelijoita, eli herppejä, jo pitkään. Tietokirjassaan hän esittelee Suomen lajiston, liskot, sammakot ja käärmeet, yksitellen. Runsas kuvitus kertoo eläinten eri kehitysvaiheista ja vuodenkierrosta. Jokaisesta eläimestä on tietolaatikko, josta selviävät sen erityispiirteet. Lahjakirja luontokuvaajalle.

.

Vanhat valokuvat talteen -kirjaJarkko Viljanen
Vanhat valokuvat talteen
Docendo | 168 sivua | 32,90 euroa

Löytyykö sinulta pöytälaatikosta vanhoja paperikuvia, joiden sävyt ovat haalistuneet? Tai dioja muttei diaprojektoria? Jarkko Viljasen selkein neuvoin tallennat aarteesi – vaihtoehtoina ovat skannaus ja reprokuvaus kameralla. Tämän jälkeen voit korjata ajan tuomia virheitä kuvankäsittelyohjelmalla. Kirjassa on runsaasti havainnollisia vaihe vaiheelta -esimerkkejä, joiden kuvat voit ladata harjoittelua varten itsellesi. Kaikille vanhojen kuvien ystäville.