Kolmas Batis on nyt totta

Kirjoittanut 14.4.2016

Zeissin uusin Sony FE / E -kameroille tarkoitettu Batis-perheen jäsen on 18 mm f/2,8 -valovoimainen superlaajakulma. Ensimmäisiä kappaleita odotetaan Suomeen toukokuun lopussa – kesäkuun alussa.

Zeiss Batis -objektiivit on kehitetty erityisesti täyden koon peilittömille Sonyn järjestelmäkameroille, mutta ne toimivat täysin yhteensopivasti myös aps-c-kennoisten Sonyjen kanssa.

Avainominaisuuksia ovat hiljainen automaattitarkennus sekä tehokas pöly- ja roiskevesisuojaus. Oled-näyttö kertoo tarkennusetäisyyden ja terävyysalueen numeroina. Objektiivi on muotoilultaan pelkistetty. Aikaisemmat Batikset, 25/2 ja 1,8/85 ovat osoittautuneet optisesti erittäin korkealaatuisiksi.

– Siitä huolimatta, että Zeiss on suunnitellut näinkin laajakulmaisen objektiivin, on uuden Batiksen kuvanlaatu linjassa aiempien Batis-sarjan menestysmallien kanssa, lupaa Teemu Salminen Zeissia maahantuovalta Focus Nordicilta.

Hinta-arvio on noin 1650 euroa.

Uutuus numeroina

Polttoväli 18 mm
Aukkoalue f/2,8 – f/22
Kuvakulma 99° / 90° / 67° (diagonaali/horisontaali/vertikaali)
11 linssiä 10 ryhmässä. Neljä asfääristä elementtiä
Distagon-tyyppinen optinen konstruktio
Uudelleen suunniteltu kelluva elementti
Pöly- ja vesitiivis rakenne
Lähin tarkennusetäisyys 0,25 m
OLED-etäisyysnäyttö
Hiljainen lineaarimoottori-AF
Suodinkoko 77 mm
Koko 95 x Ø 78 mm
Paino 330 g

Zeiss on nimennyt vuodesta 2013 alkaen uudet objektiivisarjansa lintujen latinankielisillä sukunimillä. Batis, töpösieppo, on pieni Afrikassa elävä varpuslintu. Se on erittäin nopea ja se on helppo tunnistaa kontrastikkaasta mustasta naamaristaan.