Kopiosto-valtakirjan antaneille valokuvaajille

Kirjoittanut 19.4.2023

Kopiosto on päivittänyt Kopiosto-valtakirjan uudistuneen tekijänoikeuslain myötä. Käythän hyväksymässä päivityksen antamaasi valtakirjaan, jotta Kopiosto voi jatkossa myöntää uusia tekijänoikeuslupia ja valvoa, että teostesi käytöstä maksetaan korvaus.

Voi myös palvelussa tehdä uuden valtakirjan Finnfotolle.

 

Jos olet antanut Finnfoto ry:lle Kopiosto-valtakirjan. Sen perusteella olet antanut tekijänoikeusjärjestö Kopiostolle oikeuden myöntää puolestasi lupia teostesi kopiointiin. Kopiosto huolehtii teostesi käyttöön liittyvistä oikeuksistasi ja eduistasi ja valvoo, että teostesi käytöstä maksetaan korvaus.

Käy hyväksymässä antamasi valtakirjan päivitys tai anna uusi valtakirja Kopioston valtuutuspalvelussa 1.6.2023. mennessä. Kirjaudu palveluun pankkitunnuksillasi.

Kopiosto-valtakirjan päivityksen hyväksyminen valtuutuspalvelussa on helppoa ja vie vain pari minuuttia. Tee se näin:

  1. Kirjaudu valtuutuspalveluun osoitteessa https://kopiostoextra.fi/valtuudet
  2. Klikkaa Finnfoto ry:lle antamasi Kopiosto-valtakirjan kohdalla Tarkastele. Päivitettävän valtakirjan kohdalla on huutomerkki.
  3. Klikkaa valtakirjasivun alalaidassa olevaa Päivitä valtuutus -kuvaketta
  4. Hyväksy päivitys ja paina Tallenna

Huomaa, että jos olet antanut Kopiosto-valtakirjan usealle Kopioston jäsenjärjestölle, sinun täytyy hyväksyä jokaisen valtakirjasi päivitys erikseen. Jäsenjärjestöt ottavat uuden Kopiosto-valtakirjan käyttöön eri ajankohtina.

Kopiosto voi myöntää kopiointilupia ja kerätä korvauksia, koska laaja joukko suomalaisia tekijöitä ja kustantajia on antanut Kopiostolle valtuuden sopia luvista ja myöntää niitä puolestaan. Jotta Kopiosto voi jatkossa myöntää tekijänoikeuslupia entistä monipuolisemmin, on erittäin tärkeää, että päivität Kopiosto-valtakirjasi Kopioston valtuutuspalvelussa.

Voit lukea muutoksista lisää Kopioston nettisivuilta tai ottaa yhteyttä Kopiostoon, valtuudet@kopiosto.fi.

Jos sinulla ei ole mahdollisuutta käyttää valtuutuspalvelua, voit päivittää valtakirjasi myös paperilomakkeella. Olethan silloin yhteydessä Kopiostoon, valtuudet@kopiosto.fi

 

Olen antanut Kopiosto-valtakirjan, mutta en löydä sitä valtuutuspalvelusta.

Otathan yhteyttä Kopiostoon, valtuudet(at)kopiosto.fi.

En ole varma, olenko jo antanut Kopiosto-valtakirjaa. Mitä teen?

Otathan yhteyttä Kopiostoon, valtuudet(at)kopiosto.fi.

Entä jos en käy hyväksymässä päivitettyä Kopiosto-valtakirjaa?

Aiemmin antamasi Kopiosto-valtakirja jää tällöin voimaan entisissä oikeusluokissa.

Finnfoto ry on tekijänoikeusjärjestö Kopioston jäsenjärjestö. Kopiosto edustaa jäsenjärjestöjensä kautta 80 000:ta suomalaista tekijää, kustantajaa ja esittävää taiteilijaa.

 

Kopiosto myy lupia tekijänoikeuden suojaamien teosten käyttöön. Se maksaa luvista keräämänsä korvaukset teosten tekijöille joko henkilökohtaisesti tai jäsenjärjestöjensä kautta.

 

Kirjojen, lehtien ja internetissä julkaistujen teosten kopioinnista kertyneet korvaukset Kopiosto jakaa jäsenjärjestöilleen, kuten Finnfoto ry:lle.

Finnfoto jakaa nämä korvaukset oman alansa tekijöiden hyödyksi esimerkiksi apurahoina ja erilaisina palveluina.