Markus Jokela on Kuvajournalisti 2015

Kirjoittanut 22.3.2016

Kuvajournalismi 2015 -kilpailu on ratkennut. Vuoden kuvajournalistiksi on valittu Markus Jokela.

Helsingin Sanomien kuvaaja Markus Jokela on Kuvajournalisti 2015. Tuomariston mielestä kokeneen Jokelan ammattitaito näkyy oikean hetken valitsemisessa ja kuvalla kertomisen taidossa. Hänen oma käsialansa näkyy vahvasti, on kyse sitten uutisista tai reportaaseista. Tuomaristo toteaa, että voittajan työt eivät uudista kuvajournalistisia perinteitä, mutta käyttävät niitä osaavasti hyväksi.

Muut kilpailun voittajat ovat Akseli Valmunen (Haastajat-sarja), Laura Oja (urheilukuva), Kaisa Rautaheimo (essee), Timo Pyykkö (henkilökuva), työryhmä, jossa ovat Ville-Petteri Määttä, Elias Markkula, Joonatan Hietanen ja Kaisa Hartikainen (video/multimedia), Mikko Vähäniitty (reportaasi), Niklas Tallqvistin (uutiskuva) ja Touko Hujanen (yleisön suosikki).

– Kilpailun kuvat osoittivat, että perinteinen vahva ja visuaalisesti oivaltava kuvajournalismi on hyvin hengissä. Sitä eivät pidä yllä yksin mediatalot, vaan kuvaajien omat projektit. Kuvaessee ja reportaasi olivat kilpailun selkeästi kovatasoisimmat sarjat, toteaa Kuvajournalistit ry:n puheenjohtaja Riitta Supperi.

Kilpailuun osallistui 103 kuvaajaa yhteensä 2045 työllä.