Kuvasalkku Matti J. Niemi

Kirjoittanut 16.6.2023

Kuvasalkku-sarjassa esittelemme yhden kuvaajan teoksia tietystä projektista.

Matti J. Niemi

Turkulainen diplomi-insinööri Matti J. Niemi (76 v.) on eläkkeelle jäänyt aktiivinen valokuvauksen harrastaja. Matti J. Niemi on osallistunut säännöllisesti Suomen Kameraseurojen Liiton vuosi- ja teemanäyttelyihin ja vuonna 2018 saavutti ensimmäisenä SKsL:n korkeimman kuvaaja-arvonimen HonSKsLE (kunniaeminenssikuvaaja). FIAP:in ja NFFF:n näyttelyihin hyväksyntöjen perusteella Niemellä on EFIAP/g ja NSMiF/p arvonimet.

Niemi toiminut Turun Kameroiden hallituksessa noin 20 vuotta ja puheenjohtajana 6 vuotta. Lisäksi Niemi on Vantaan Fotokerhon, Suomen Luonnonvalokuvaajien ja Turun Seudun Luonnonvalokuvaajien jäsen. Suomen Kameraseurojen Liiton hallituksessa hän on kuudetta vuotta.

– Ensimmäisen kamerani sain 12-vuotiaana ja tuttavaperheemme nuorimies opetti minulle kuvaamista ja kuvien kehittämistä. Kun 14-vuotiaana ostin kaksisilmäisen Rolleigord-merkkisen peiliheijastuskameran, liityin Seinäjoen Kamerakerhoon. Siitä lähtien valokuvaus on ollut pysyvä harrastukseni. Täyteen vauhtiin intouduin digitaalisen kuvauksen huumaamana vuonna 2004. Kuvaan mieluiten ihmisten arkipäiväistä elämää, mutta myös maisemat, näkymät, luonto ja erilaiset kuvaustekniikat kiinnostavat,  kertoo Niemi.

Niemi valitsi esitettäväksi Turun Kameroiden saaristoretki -kuvasalkun. 

– Vaikka matkani ovat enimmäkseen suuntautuneet ulkomaille, valitsin kuvasarjani aiheeksi saariston. Saariston kauneus ja meren puhtaus ovat tärkeitä nyt ja tulevaisuudessa. Turun saaristo on ehtymätön kuvauspaikka, toteaa Niemi.

Kameraseura: Turun Kamerat ry