Luonnotar-valokuvat Turussa ERIn näyttämöllä

Kirjoittanut 9.12.2022

Sisaruksista Pirjo Lindfors on luontokuvaaja ja Tiina Lindfors on tanssitaiteilija. Luonnotar yhdistää kaksi eri taiteenlajia. Siinä sulautuvat yhteen valokuvaus ja koreografinen liikesommittelu. Kuvauspaikkoja etsittiin huolellisesti välillä Hvitträstk–Saariselkä. Kuvaaja tutki valot, varjot, muodot ja rytmit, ja tanssija loi kokonaisuuteen koreografisen muodon.

Tanssiteatteri ERIn näyttämölle on ripustettu valokuvanäyttely. Näyttely on esillä 5.1.–22.1.2023 osana tanssiteos Carmenin lavastusta. Tämän jälkeen näyttely siirtyy Tanssiteatteri ERIn lämpiöön ja on siellä esillä koko seuraavan kevään.

Samaan aikaan julkistetaan myös kirja. Ensimmäiset koekuvat projektia varten otettiin jo kymmenen vuotta sitten. Kirjassa vuodenajat liukuvat kierrollaan, mutta eivät kuten kello. Kaikki alkaa talvesta ja päättyy talveen, mutta väliin mahtuu kaksikin kesää. Kuvien inspiroimana syntyi Tiina Lindforsin kirjoittamana myös sarja runoja täydentämään kirjan kokonaisuutta.

Tiina Lindfors on Tanssiteatteri ERIn taiteellinen johtaja ja yksi sen perustajista. Koreografina Lindfors on usein kantaaottava ja painottaa tanssin teatterillisia vaikutusmahdollisuuksia.

Pirjo Lindfors on helsinkiläinen luontokuvaaja. Luontokuvaajana Lindforsin sydäntä lähellä on erityisesti kaunis pohjoinen valo ja pohjoisten maiden lumoava luonto. Maisemien lisäksi hän kuvaa nisäkkäitä ja lintuja. Kiinnostus luoviin kuvaustekniikoihin näkyy selvästi hänen uusimmassa kuvatuotannossaan ja myös tämän kirjan sivuilla.

 Tanssiteatteri ERI, Yliopistonkatu 7, 20100 Turku.