Luontokuvakoulu 11: ilmeikäs lokki

Kirjoittanut 10.6.2017

Osallistu luontokuvakouluun! Luontokuvakoulun 11. aihe on ilmeikäs lokki.

Luontokuvakoulun tämänkertainen tehtävä on kuvata lokki.

  • Ilme: Eläimet ovat hetkittäin ilmeikkäitä. Sinun on tarkoitus vangita hetki, jolloin lokin silmät, nokka ja päänasento muodostavat jonkinlaisen ilmeen. Sinun ei tarvitse pohtia, onko linnuilla oikeasti ilmeitä vai ei. Riittää, kun ilme on kuvassa.
  • Lähi- vai yleiskuva: Ihmisiin tottuneista lokeista pystyt ottamaan lähikuvia niiden säikkymättä. Mutta ilmeikäs lokki voi olla myös kuvassa pienenä, vaikkapa osana maisemaa.
  • Objektiivi: Toimiva objektiivi on esimerkiksi 300–500 mm, mutta yleiskuvia saat lyhyemmälläkin polttovälillä. Valmistaudu siihen, että ilmeikäs kuva vaatii useita yrityksiä.

Lähetä kuvasi ja nimesi 1.6. mennessä sähköpostilla osoitteeseen luontokuvakoulu@kamera-lehti.fi.

Luontokuvakoulua vetää luontokuvaaja Antti Koli. Hän valitsee lähetetyistä kuvista neljä kuvaa, joille kirjoittaa palautteen. Arvioidut kuvat julkaistaan palautteineen Kamera-lehden nettisivuilla sekä yksi niistä painetussa Kamera-lehdessä.

Kirjoita kuviesi mukana viestiin nimesi. Lähettämällä kuvan hyväksyt, että kuvasi saatetaan julkaista nettisivuilla ja/tai lehdessä luontokuvakoulun arvion yhteydessä.

Luontokuvakoulu jatkuu kesäkuussa uudella aiheella.

Lähetä iso kuva

  • Kuvan pitkän sivun tulee olla vähintään 2000 pikseliä, jotta se voidaan painaa. Jos mahdollista, niin älä käytä sähköpostiohjelman automaattista kuvan pienentämiä. Toisaalta pientä kuvaa ei tarvitse suurentaakaan.
  • Ota mielellään automaattiterävöitys pois kamerasta ja käytä muutenkin terävöitystä varoen. Värien voimakkuutta ei myöskään tarvitse korostaa enempää kuin tarpeen.