Luontokuvakoulu 14: Hyönteinen tai sieni

Kirjoittanut 14.10.2017

Osallistu luontokuvakouluun! Luontokuvakoulun 14. aihe on hyönteinen tai sieni.

Luontokuvakoulun tämänkertainen tehtävä on kuvata maan hyönteinen tai sieni.

  • Kamera alakulmassa: Tehtävässä on tarkoitus opetella kuvakulmaa, lähinnä kameran korkeutta kohteeseen nähden. Kun viet kameran alas, annat arvoa kuvattavalle. Samalla näytät luonnosta uuden kuvakulman, sen, mitä pienet ja matalat näkevät.
  • Kamera yläkulmassa: Jos sitä vastoin kuvaat yläkulmasta alaspäin, kuva toimii voimakkaan sommittelun avulla. Kuvaatko suoraan vai vinosti?
  • Terävyysalue ja makro: Kuvakulman lisäksi voit kokeilla erilaisia terävyysalueita ja makro-objektiivin käyttöä. Vaikkapa aukolla f/1,8 vain osa sienestä tulee kuvaan terävänä. Tarkkaile myös, miten sienen tai hyönteisen pintarakenne tulee esiin.
  • Löytäminen: Hyönteisiin törmäät mm. teiden varsilla, pihoilla, metsäteillä ja rannoilla. Sieniä kasvaa joka puolella pakkasiin asti, ja sen jälkeen vähemmän. Kääpiä löydät myös talvella.

Lähetä kuvasi ja nimesi 7.10. mennessä osoitteeseen luontokuvakoulu@kamera-lehti.fi.

Luontokuvakoulua vetää luontokuvaaja Antti Koli. Hän valitsee lähetetyistä kuvista neljä kuvaa, joille kirjoittaa palautteen. Arvioidut kuvat julkaistaan palautteineen Kamera-lehden nettisivuilla sekä yksi niistä painetussa Kamera-lehdessä.

Kirjoita kuviesi mukana viestiin nimesi. Lähettämällä kuvan hyväksyt, että kuvasi saatetaan julkaista nettisivuilla ja/tai lehdessä luontokuvakoulun arvion yhteydessä.

Luontokuvakoulu jatkuu lokakuussa uudella aiheella.

Lähetä iso kuva

  • Kuvan pitkän sivun tulee olla vähintään 2000 pikseliä, jotta se voidaan painaa. Jos mahdollista, niin älä käytä sähköpostiohjelman automaattista kuvan pienentämiä. Toisaalta pientä kuvaa ei tarvitse suurentaakaan.
  • Ota mielellään automaattiterävöitys pois kamerasta ja käytä muutenkin terävöitystä varoen. Värien voimakkuutta ei myöskään tarvitse korostaa enempää kuin tarpeen.