Luontokuvakoulu 15: Orava

Kirjoittanut 18.11.2017

Osallistu luontokuvakouluun! Luontokuvakoulun 15. aihe on orava.

Luontokuvakoulun tämänkertainen tehtävä on kuvata orava.

Orava on yleinen, päivällä aktiivinen nisäkäs. Osa on tottunut ihmisiin, osa on arkoja villieläimiä.

Kuvan aihe on orava parhaimmillaan, edustavana. Ota muotokuva vailla jäykkyyttä.

Kuvaa mieluiten lyhyellä telellä (noin 200 mm), mutta muukin on mahdollista. Kiinnitä huomiota erityisesti kasvoihin – valon suunta voisi olla vinosti sivulta, jos vain mahdollista.

Kesyjä oravia voit kuvata pidemmän ajan, kunhan jaksat rauhassa odotella eläimen asettumista. Yleensä ruoka, oma tai sinun tarjoama, pitää oravan paikoillaan. Lähesty eläintä hitaasti.

Lähetä kuvasi ja nimesi 11.11. mennessä osoitteeseen luontokuvakoulu@kamera-lehti.fi.

Luontokuvakoulua vetää luontokuvaaja Antti Koli. Hän valitsee lähetetyistä kuvista neljä kuvaa, joille kirjoittaa palautteen. Arvioidut kuvat julkaistaan palautteineen Kamera-lehden nettisivuilla sekä yksi niistä painetussa Kamera-lehdessä.

Kirjoita kuviesi mukana viestiin nimesi. Lähettämällä kuvan hyväksyt, että kuvasi saatetaan julkaista nettisivuilla ja/tai lehdessä luontokuvakoulun arvion yhteydessä.

Luontokuvakoulu jatkuu lokakuussa uudella aiheella.

Lähetä iso kuva

  • Kuvan pitkän sivun tulee olla vähintään 2000 pikseliä, jotta se voidaan painaa. Jos mahdollista, niin älä käytä sähköpostiohjelman automaattista kuvan pienentämiä. Toisaalta pientä kuvaa ei tarvitse suurentaakaan.
  • Ota mielellään automaattiterävöitys pois kamerasta ja käytä muutenkin terävöitystä varoen. Värien voimakkuutta ei myöskään tarvitse korostaa enempää kuin tarpeen.