Luontokuvakoulu 16: kaupunkiluonto

Kirjoittanut 23.12.2017

Osallistu luontokuvakouluun! Luontokuvakoulun 16. aihe on kaupunkiluonto.

Luontokuvakoulun tämänkertainen tehtävä on kuvata kaupunkiluontoa, mieluiten lumen kanssa, jos mahdollista.

Kaupungin tulee näkyä kuvassa. Saattaa olla, että siitä voi jopa tuntea suurkaupungin sykkeen. Lisäksi kuvassa on luontoa, vaikkapa eläin, oksa tai vesisadetta.

Kiinnitä erityisesti huomiota siihen, että tausta on erinomainen. Luontoelementti tuo tähän sitten elävöittävän lisän.

Kuvaa mieluiten lyhyellä objektiivilla, jotta tausta toistuisi riittävästi. Taustan näkyminen terävänä on suositeltavaa, mutta ei pakollista. Harjoittelemme ympäristön huomaamista.

Lähetä kuvasi ja nimesi 16.12. mennessä osoitteeseen luontokuvakoulu@kamera-lehti.fi.

Luontokuvakoulua vetää luontokuvaaja Antti Koli. Hän valitsee lähetetyistä kuvista neljä kuvaa, joille kirjoittaa palautteen. Arvioidut kuvat julkaistaan palautteineen Kamera-lehden nettisivuilla sekä yksi niistä painetussa Kamera-lehdessä.

Kirjoita kuviesi mukana viestiin nimesi. Lähettämällä kuvan hyväksyt, että kuvasi saatetaan julkaista nettisivuilla ja/tai lehdessä luontokuvakoulun arvion yhteydessä.

Luontokuvakoulu jatkuu joulu-tammikuussa uudella aiheella.

Lähetä iso kuva

  • Kuvan pitkän sivun tulee olla vähintään 2000 pikseliä, jotta se voidaan painaa. Jos mahdollista, niin älä käytä sähköpostiohjelman automaattista kuvan pienentämiä. Toisaalta pientä kuvaa ei tarvitse suurentaakaan.
  • Ota mielellään automaattiterävöitys pois kamerasta ja käytä muutenkin terävöitystä varoen. Värien voimakkuutta ei myöskään tarvitse korostaa enempää kuin tarpeen.