Luontokuvakoulu 22: Marjat

Kirjoittanut 16.8.2018

Luontokuvakoulun tämänkertainen kuvausaihe on marjat. Samalla käynnistyy kilpailu, jonka parhaat kuvat pääsevät näyttelyyn Kuva & Kamera -messuille.

  • Kuvaa luonnon marjoja, kuten puolukka, karpalo, hilla, metsämansikka – mustikkaakin voi jossain vielä olla. Myrkkymarjatkin sopivat, kuten sudenmarja, kielo tai näsiä.
  • Lähikuvan saat yhdellä tai muutamalla marjalla. Siinä  marjan herkullisuus, houkuttelevuus, muoto ja väritys näkyvät huollella kuvattuna makrolla.
  • Jos sitä vastoin kuvaat laajemman kuvan, pidä huoli, että marjat ovat riittävän isoja. Samalla saat mukaan jotakin ympäristöstä.
  • Pohdi näiden kahden kuvan eroja ja ota selvästi jompi kumpi kuva.

Lähetä kuvasi ja nimesi 1.9. mennessä osoitteeseen luontokuvakoulu@kamera-lehti.fi.

Luontokuvakoulua vetää luontokuvaaja Antti Koli. Hän valitsee lähetetyistä kuvista noin neljä kuvaa, joille kirjoittaa palautteen. Arvioidut kuvat julkaistaan palautteineen Kamera-lehden nettisivuilla sekä yksi niistä painetussa Kamera-lehdessä.

Kirjoita kuviesi mukana viestiin nimesi. Lähettämällä kuvan hyväksyt, että kuvasi saatetaan julkaista nettisivuilla ja/tai lehdessä luontokuvakoulun arvion yhteydessä.

Luontokuvakoulu jatkuu syyskuussa uudella aiheella.

Uutta: Kilpailu

Seuraavan viiden tehtävän parhaat kuvat pääsevät luontokuvanäyttelyyn, joka on esillä Kuva & Kamera -messuilla maaliskuussa 2019.

Luontokuvakouluun syksyllä ja ensi vuoden alussa lähetetyistä kuvista valitaan yhteensä kymmenen kuvaa näyttelyyn. Kuva & Kamera -messut huolehtii kuvien tulostuksesta, ja kuvaajat saavat itselleen laadukkaan näyttelytulosteen.

Valitut kuvat julkistetaan myös lehden verkkopalvelussa ja Kuva & Kameran Facebook-sivuilla. Valituille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Lähetä iso kuva

  • Kuvan pitkän sivun tulee olla vähintään 2000 pikseliä, jotta se voidaan painaa. Jos mahdollista, niin älä käytä sähköpostiohjelman automaattista kuvan pienentämiä. Toisaalta pientä kuvaa ei tarvitse suurentaakaan.
  • Ota mielellään automaattiterävöitys pois kamerasta ja käytä muutenkin terävöitystä varoen. Värien voimakkuutta ei myöskään tarvitse korostaa enempää kuin tarpeen.