Luontokuvakoulu 4: perhonen

Kirjoittanut 1.8.2016

Osallistu luontokuvakouluun! Luontokuvakoulun neljäs aihe on perhonen.

Tehtävänä on kuvata perhonen.

  • Neitoperhonen tai muu: Perhosia on monenmuotoisia, mutta isot päiväperhoset ovat helpoiten löydettävissä puutarhasta tai luonnosta kukkasten kimpusta. Ensisijainen laji tässä tehtävässä on neitoperho, mutta muutkin käyvät.
  • Lähestyminen: Lähesty perhosta hitaasti. Jos se pelästyy ja karkaa lentoon, odota sen laskeutumista ja aloita lähestyminen uudestaan. Perhosia kuvataankin usein teleobjektiiveilla (vaikkapa 300 mm), koska silloin kuvaaja voi pysytellä melko etäällä.
  • Terävyysalue: Kiinnitä kuvassa huomiota syväterävyyteen ja kuvaussuuntaan. Lyhyt terävyysalue näyttää vain silmät ja pään terävänä, laaja terävyysalue näyttää myös siipien kuviot, jopa taustan. Lyhyt terävyysalue saavutetaan suurella aukolla ja/tai pitkällä objektiivilla, laaja terävyysalue pienellä aukolla (esim. f/16).
  • Kuvaussuunta: Peruskuvaussuunta on suoraan päältä, jolloin siipien kuviot näkyvät hyvin. Edestä voit kuvata silmät ja tuntosarvet näyttävästi. Jos kamera on perhosen tasossa, eläimeen tulee hieno syvyysvaikutelma.

Lähetä kuvasi ja nimesi 28.8. mennessä osoitteeseen luontokuvakoulu@kamera-lehti.fi.

Luontokuvakoulua vetää luontokuvaaja Antti Koli. Hän valitsee lähetetyistä kuvista noin neljä kuvaa, joille kirjoittaa palautteen. Arvioidut kuvat julkaistaan palautteineen Kamera-lehden nettisivuilla sekä yksi niistä painetussa Kamera-lehdessä.

Kirjoita kuviesi mukana viestiin nimesi. Lähettämällä kuvan hyväksyt, että kuvasi saatetaan julkaista nettisivuilla ja/tai lehdessä luontokuvakoulun arvion yhteydessä.

Luontokuvakoulu jatkuu syyskuussa uudella aiheella.

Kuva-arviot lähetetyistä kuvista

Samin kuva

Katjan kuva

Artun kuva

Satu-Hannelen kuva