Luontokuvakoulu 8: talvinen maisema

Kirjoittanut 4.2.2017

Osallistu luontokuvakouluun! Luontokuvakoulun kahdeksas aihe on talvinen maisema.

Ideana on ottaa kuva talvisesta mielipaikastasi. Eli sieltä, missä viihdyt ja minne hakeudut usein.

  • Tutustu paikkaan: Käytä kuvan ottamiseen hieman aikaa. Oleskele ensin paikalla ja katsele kuvaamisen arvoista näkökulmaa. Aloita vasta sitten kameran asettelu jalustalle.
  • Perinteiset maisemakuvan piirteet: Maisemakuvissa voit tarkastella kuvan onnistumista kameran takanäytöltä ja ottaa sitten uuden, paremman kuvan. Jalusta, pieni ISO-arvo (ISO 100), laajakulma (esim. 16–24 mm) ja suuri syväterävyys (f/8–f/16) ovat perinteisiä maisemakuvauksen piirteitä. Mutta voit tietysti tehdä toisinkin.

Lähetä kuvasi ja nimesi 4.2. mennessä sähköpostilla osoitteeseen luontokuvakoulu@kamera-lehti.fi.

Luontokuvakoulua vetää luontokuvaaja Antti Koli. Hän valitsee lähetetyistä kuvista neljä kuvaa, joille kirjoittaa palautteen. Arvioidut kuvat julkaistaan palautteineen Kamera-lehden nettisivuilla sekä yksi niistä painetussa Kamera-lehdessä.

Kirjoita kuviesi mukana viestiin nimesi. Lähettämällä kuvan hyväksyt, että kuvasi saatetaan julkaista nettisivuilla ja/tai lehdessä luontokuvakoulun arvion yhteydessä.

Luontokuvakoulu jatkuu helmikuussa uudella aiheella.

Lähetä iso kuva

  • Kuvan pitkän sivun tulee olla vähintään 2000 pikseliä, jotta se voidaan painaa. Jos mahdollista, niin älä käytä sähköpostiohjelman automaattista kuvan pienentämiä. Toisaalta pientä kuvaa ei tarvitse suurentaakaan.
  • Ota mielellään automaattiterävöitys pois kamerasta ja käytä muutenkin terävöitystä varoen. Värien voimakkuutta ei myöskään tarvitse korostaa enempää kuin tarpeen.