Multimediataidenäyttely Monet2Klimt – Art in Motion

Kirjoittanut 17.2.2023

Helsingin Arabiakeskuksessa pääsee nyt kokemaan hämmästyttävän ja mukaansatempaavan multimedianäyttelyn Monet2Klimt – Art in ­Motion. Maailmaa kiertävä näyttely sisältää yli 140 tarkoin valittua ja tunnettua maalausta, jotka heijastetaan lukuisilla projektoreilla suuren 360-näyttelytilan seinille ja lattiaan.

Näyttely on yhdistelmä ultramodernia, innovatiivista ja korkean teknologian lähestymistapaa klassisen taiteen esittelyyn parhaimmillaan. Kokonaisvaltaista kokemusta täydentävät klassinen musiikki sekä erilaiset ääniefektit.

Näyttelyn valmistelu kesti yhteensä ­kaksi vuotta. Sen on toteuttanut yhteistyössä kansainvälinen ryhmä, joka koostuu graafisista asiantuntijoista, ­taiteilijoista, ­säveltäjistä ja ohjaajista. Projektin johtajana toimii saksalainen Anthony, ja mukana on nuoria taiteilijoita Ukrainasta ja Virosta.

Näyttelyyn voi tulla milloin tahansa auki­oloaikojen sisällä ja nauttia esityksestä niin kauan kuin haluaa. Yksi multimediaesitys kestää 45 minuuttia kerrallaan ja alkaa tämän jälkeen uudelleen alusta. 360-asteen näyttelytila saa tuntemaan, kuin astuisi sisään maalaukseen. Näyttely sopii koko perheelle. Lisäksi osa videoinstallaation teoksista on nähtävissä perinteisinä tauluina erillisessä näyttelytilassa.

Näyttely on avoinna 30.4.2023 asti.
Arabiakeskus, Hämeentie 135 A.
Pääsisäänkäynniltä on opastukset näyttelytilaan.