National Geographic -kanava nyt maksutta

Kirjoittanut 2.3.2017

National Geographic on aloittanut maksuttomat lähetykset Suomen televisiossa kanavapaikalla 20. Aikaisemmin maksullisena toiminut kanava on Euroopan ensimmäinen ja koko maailman toinen vapaasti katsottava National Geographic -kanava.

National Geographic tuo suomalaisten olohuoneisiin asiaviihdeohjelmia ja dokumentteja, jotka käsittelevät muun muassa luontoa ja tieteen saavutuksia. Fox Networks Groupin Suomen maajohtaja Pia Kuhakosken mukaan faktoihin perustuville mutta viihteen keinovalikoimaa hyödyntäville ohjelmille on tällä hetkellä erityinen tilaus.

Vastikään Etelämantereelta palanneet valokuvaajat Uri Golman ja Helle Olson esittelivät kanavan tiedotustilaisuudessa Wild-projektinsa, joka kartoittaa maailman viimeisiä koskemattomia seutuja. Uri Golman ja Helle Olson ovat matkustaneet National Geography Societyn tuella tallentamaan maailman viimeisten koskemattomien seutujen luontoa.

National Geographic on johtava tieteeseen ja tutkimukseen keskittyvä asiaviihteellisten ohjelmien kanava, joka näkyy 171 maassa.

Kanavalla on nähtävissä mm. ohjelmat Antarctica ja Savannien valtiaat. Antarctica seuraa kuutta tutkijaryhmää, jotka työskentelevät Etelämantereella sijaitsevalla Scott Base -asemalla. Alueella tutkitaan muun muassa jäätiköiden sulamista ilmastonmuutoksen vaikutuksesta ja pyritään selvittämään, miten meren pinnan kohoamiseen voitaisiin puuttua. Savannien valtiaat -dokumenttisarjassa seurataan leijonien, leopardien, hyeenojen ja villikoirien elämää Botswanassa sijaitsevassa Savute-luonnonpuistossa.