Näyttelypoiminnat: marras-joulukuu

Kirjoittanut 28.11.2019

Marras-joulukuun näyttelyihin matkaamme pohjoisen kautta Lapualle ja Tukholmaan.

Susanna Majuri: Veden tuntu 2.11.–8.12.2019

Pohjoinen valokuvakeskus

Oulu | Hallituskatu 7

www.photonorth.fi

Pohjoisessa valokuvakeskuksessa on esillä Susanna Majurin Veden tuntu -näyttely.

Susanna Majuri käsittelee omaelämänkerrallisia aiheita fiktiivisen valokuvakerronnan keinoin. Hänen työskentelytapansa on päiväkirjamainen ja elokuvallinen. Majuri antaa sanojen synnyttää kuvia, joilla hän kirjoittaa ihmissuhteista ja elämästä, ihastumisesta, rakastamisesta ja menettämisestä, toivosta ja ilosta, kaikkea kannattelevasta valosta ja vedestä.

Vesi on teoksissa toistuva elementti, joka toisinaan paljastaa ja toisinaan kätkee tukahdutettuja tunteita. Majuri kuvaa veden läpi kuin maalaten. Vesi kannattelee hahmoa ja sulauttaa sen yhteen ympäristönsä kanssa.

Susanne Lund Pangrazio: Totem

Susanne Lund Pangrazio: Pintaan nousseet 23.9.2019–25.1.2020

Lapuan taidemuseo

Lapua | Vanhan Paukun tie 1

www.lapuantaidemuseo.fi

Lapuan taidemuseossa nähdään Susanne Lund Pangrazion maalauksia Pintaan nousseet -näyttelyssä.

Lapuan Taidemuseon näyttely yhdistää sekä Susanne Lund Pangrazion töitä että Pyhälahden alueen valokuvia, jotka ovat toimineet innoittajana näyttelyn maalauksissa. Näyttelyn teoksissa ruotsalainen taiteilija tulkitsee ja tarkastelee Pyhälahden kuvissa näkyvää vuosisadan alun lapualaista historiaa ja kulttuuriperintöä.

– Olen ulkopuolisena kurkistanut sisään pieneen osaan alueen historiaa nähdäkseni siitä silmäyksiä, ja näiden silmäysten annoin nousta pintaan uudelleentyöstettyinä muistoina. Uskon, että aiemmat kokemukset antavat meille mahdollisuuden nähdä tulevaisuuden uudella tavalla ja antavat meille tilaa tulkita nykypäivän tilanteita ja haasteita uudelleen, Lund Pangrazio sanoo.


Group Exhibition: Nordic Life 24.10.2019–1.3.2020

Fotografiska, Tukholma | Stadsgårdshamnen 22

www.fotografiska.com

Tukholman Fotografiskassa on menossa massiivinen yhteisnäyttely Nordic Life.

Luultavasti kaikkien aikojen suurimmassa, pohjoismaalaista arkea kuvaavassa valokuvaprojektissa on mukana tuhat valokuvaajaa.

Toukokuisen viikon aikana kuvattiin kymmeniä tuhansia valokuvia siitä, mitä mediassa ei tavallisesti näy – arkielämästä, päivittäisestä työstä ja onnellisuudesta. Kansainvälinen tuomaristo valitsi parhaat kuvat Fotografiska For Life -näyttelyyn. Tuloksena on ainutlaatuinen kuvallinen rakkaustarina ja heijastus siitä, kuinka paljon enemmän meillä on yhteistä kuin sellaista, joka meitä erottaa – missä ikinä elämmekään.