Negatiivit tiedostoiksi

Kirjoittanut 4.8.2016

Negatiivien skannaaminen on tunnetusti vaativaa ja hidasta, kun haluaa hyvän lopputuloksen. Tämä johtuu negatiivifilmien ns. maskista, joka on jokaisella filmiemulsiolla erilainen ja vaatii yksilöllisen profiilin ja värisäädön.

Fotonetti tarjoaa skannauspalvelun 135- eli kinonegatiiveille. Palvelu mahdollistaa hyvinkin suuren nega-arkiston skannaamisen digitiedostoiksi nopeutensa ja edullisen hintansa vuoksi. Myös kehystämättömät diafilmit ja mustavalkoiset filmit soveltuvat skannattavaksi. Tiedostot toimitetaan muistitikulla, joka sisältyy palvelun hintaan.

Palvelussa väri-, valotus- ja terävyyssäädöt toimivat ruutukohtaisella automatiikalla. Tuloksena on tulostusvalmiit tiedostot suoraan skannausohjelmasta tallennettuna. Digital ice roskien ja naarmujen korjaus toimii myös automaattisesti.

Skannausresoluutio on 2000 x 3000 pikseliä. Fotonetin mukaan tiedostoja voi käyttää valokuvasuurennoksiin jopa 50 x 70 cm:n kokoon asti tulostustavasta riippuen. Tiedostot tallennetaan jpeg-muodossa, joten niiden jälkikäsittely onnistuu samalla tavalla kuin digikameroilla tuotettujen kuvienkin. Esimerkiksi valokuvakirjat ovat teetettävissä normaaliin tapaan.