Nikonilta järeä ammattikamera

Kirjoittanut 26.2.2020

Nikon on julkistanut uuden dslr-lippulaivamallinsa, D6:n.

Kameran uusi automaattitarkennuspiiri on aikaisempaa nopeampi. 105:n valittavissa olevan ristikkäistyyppisen anturin asetelma merkitsee 1,6 kertaa tiheämpää peittoa kuin D5-mallissa. Valinta tarkennusalueryhmästä -tilassa on nyt enemmän valittavia kuvioita, joiden avulla automaattitarkennuksen asetukset voi optimoida mille tahansa työlle.

Automaattitarkennuksen herkkyys riittää keskitarkennuspisteessä aina −4,5 EV:hen saakka ja muissa pisteissä −4 EV:hen saakka.

D6-kamerassa kuvaaja voi automaattista tarkennusalueen valintaa käytettäessä määrittää tarkennuksen aloituspisteen. Kohteen silmiä voi painottaa käytettäessä automaattista tarkennusalueen valintaa tai kolmiulotteista seurantaa.

Sarjakuvausnopeus on jopa 14 kuvaa sekunnissa käytettäessä automaattisen tarkennuksen ja valotuksen kaikkia ominaisuuksia. Äänetön valokuvaus -tilassa voi ottaa jopa 10,5 kuvaa sekunnissa automaattivalotuksen seuranta käytössä.

D6:ssa on 20,8 megapikselin täyden kinokoon cmos-kuvakenno ja  Expeed 6 -kuvankäsittelyjärjestelmä. ISO-herkkyysalue on 100–102 400, laajennettuna peräti ISO 50–3 280 000.

Nopeat kameran sisäiset yhteydet, Wi-Fi, Bluetooth ja yhdysrakenteinen gps. Kameran langallinen lähiverkko tukee 1000Base-T-standardia.

0,72-kertainen optinen etsin, jossa on oled-elementit, takaa viiveettömän ja laajan näkymän. Pysty- ja vaakasuuntaisen kallistuksen ilmaisimet näkyvät etsimessä.

Kahteen muistikorttipaikkaan käyvät nopeimmat nykyisin saatavana olevat muistikortit eli XQD- ja CFexpress-kortit.

Nikon D6 tulee myyntiin keväällä 2020 noin hintaan 7 500 euroa.