Nikonilta peilitön lippulaivamalli

Kirjoittanut 24.11.2020

Nikon Z 7II on suunniteltu Nikon Z -bajonettia ja Nikkor Z -objektiiveja varten. Kamerassa on 45,7 megapikselin täyden kinokoon kenno, Expeed 6 -kaksoisprosessori sekä entistä nopeampi ja suurempi puskurimuisti, joten sillä onnistuu nopea sarjakuvaus. Kamerassa on kaksi korttipaikkaa, joissa voi käyttää UHS-II SD- ja XQD- tai CFexpress-muistikortteja.

Kameralla voi kuvata 4K/60p-videota helmikuussa 2021 julkaistavan ohjelmistopäivityksen avulla. Sisarmallinsa tavoin Z 7II:ssa voi käyttää erikseen hankittavaa MB-N11-pystykuvausakkukahvaa sekä langatonta kauko-ohjain-lähetinvastaanotinta WR-R11b.

Puskurimuistin kapasiteetti mahdollistaa sarjakuvauksessa jopa 10 kuvan sekuntinopeuden. Valokuvaajat voivat nyt kuvata yhtenä sarjana jopa 200 täyden tarkkuuden jpeg-kuvaa tai 77 pakkaamatonta 12-bittistä raw-kuvaa.

Z 7II:n parannettuja automaattitarkennusominaisuuksia ovat leveä alue -tarkennuksen käyttö ihmis- ja eläinkohteisiin, kolmiulotteisen seurannan tapaan toimiva kohteen seuranta -tarkennus ja automaattitarkennuksen parempi toiminta heikossa valaistuksessa.

Kamera on myös pölyn ja tippuveden pitävä.

Kamerassa voidaan käyttää laajan dynamiikka-alueen logaritmista HLG-kuvausmuotoa ulkoisen tallentimen avulla. Parannettu silmientunnistus ja eläintentunnistus automaattitarkennuksessa helpottavat erityisesti videokuvausta.

Nikon Z 7II tulee myyntiin talven 2020 aikana ja maksaa noin 3 500 euroa (runko).