Pääkirjoitus: Hyvää alkanutta vuotta

Kirjoittanut 12.1.2017

Tämä vuosi alkaa muutosten merkeissä.

Toimitus muutti joulun alla uusiin tiloihin. Ja minä jätän työni Kamera-lehdessä kesään mennessä – tämän myötä toimituksen tiimi pienenee yhdellä henkilöllä.

Valokuvauksen kenttä on joka suhteessa kokenut suuria mullistuksia viime vuosien aikana. Kun minä tulin taloon pian 26 vuotta sitten, oli kaikki toisin niin maahantuojien, fotokauppiaiden kuin valokuvaajienkin elämässä, katsottiinpa maailmaa sitten ammattilaisen tai harrastajan kameran läpi.

Maailma on muuttunut, ja myös median on elettävä muuttuneiden olosuhteiden mukana. Julkaisujen painopiste on siirtymässä painetuista lehdistä sähköiseen julkaisuun. Se tarjoaa mahdollisuudet nopeaan reagointiin ja asioiden välittömään uutisointiin.

Kiistaton tosiasia on, että printtimedian volyymit ovat pienentyneet ja pienenevät yhä. En kuitenkaan usko laadukkaan painojäljen katoamiseen kokonaan tästä maailmasta.

Toivon vilpittömästi, että toimitukseen jäljelle jäävä kaksikko, Minna ja Ronja, selviävät uusista haasteista.  Ammattitaitoa kummaltakaan ei ainakaan puutu, sen olen oppinut yhteisten vuosiemme aikana.

Työpaikka Kamera-lehdessä on ollut erittäin monipuolinen, värikäs ja myös haasteellinenkin. Olen ollut mukana tekemässä hienoa alan kotimaista erikoisjulkaisua, jonka tarinan toivon jatkuvan koko sydämestäni vielä pitkään.