Miltä kotonasi näyttää tänään? Entä jouluaattona kello kaksi?
Oman elinympäristön kuvaaminen on niitä vaikeimpia kuvaamisen aiheita. Ei siksi, että siinä olisi kuvausteknisesti jotain erityisen haastavaa. Vaan siksi, että arki on arkea ja sitä ei tule normaalisti pinnistelemättä kuvattua.
Tavallisten päivien ja oman kodin kuvaaminen olisi kuitenkin tärkeää. Kuinka sitä ilostuukaan, kun löytää vaikkapa 20 vuoden takaisen otoksen vanhasta keittiöstään. Tuolla olen elänyt ja juonut aamukahvini!
Yksi tämän lehden teemoista on arkkitehtuurikuvaus. Asuintilojen ja rakennusten kuvaamiseen meidät johdattaa Jussi Tiainen. Hänen neuvoillaan voit ottaa kodistasi onnistuneita kuvia niin sisältä kuin ulkoa.
Käytöstä poistuneiden rakennusten kiehtovaan maailmaan meidät vie puolestaan englantilainen Matt Emmett. Hän kunnioittaa kuvillaan mennyttä aikaa ja luo mitä hienoimpia tilan vaikutelmia.
– Minulle rakennuksen elämän loppupuoli on yhtä tärkeää kuin muutkin sen elämän vaiheet. Aivan kuten ihmiselämässä se on yhtä ja samaa tarinaa, Emmett toteaa.
Voimakkaan tilavaikutelman voi saada luonnollisesti muihinkin kuin arkkitehtuurikuviin. Miten lukijamme Sanna Reponen toteutti kolmiulotteisen kuvansa sienimetsästä? Ja miten sinä voit luoda ilmavan kuvan käyttäen ns. negatiivista tilaa? Muun muassa näistä aiheista voit lukea tällä kertaa.
Joulu tekee tuloaan. Mikä olisikaan parempi aika miettiä täydennystä omaan tai läheisten kuvauskalustoon. Olemme koonneet tukun kiinnostavia kuvausvälineitä.
Mukana on myös testi syksyn puhutuista uutuuksista, peilittömistä täyden koon Canon EOS R ja Nikon Z7 -järjestelmäkameroista. Vertailemme myös kolmen superzoomin koplaa eri valmistajilta.
Hyvää vuodenvaihdetta!
Kommentointi on suojattu Google reCAPTCHA:lla, jota koskevat Googlen yksityisyyskäytännöt ja käyttöehdot.