RF-yhteensopiva elokuvakamera Canonilta

Kirjoittanut 29.9.2020

Canon EOS C70 on Canonin ensimmäinen RF-kiinnityksellä varustettu Cinema EOS -elokuvakamera. Uutuusmalli on suoraan yhteensopiva Canonin EOS R -järjestelmän objektiivien kanssa. Kameran tekniikka on tuttua Canonin ammattitason elokuvakameroista ja se sopii muun muassa uutis-, yritys- ja dokumenttivideoiden tuotantoon sekä myös sosiaalisen median pystyformaattiin.

Videokuvausta tehostavat kameran kosketusohjaus, automaattinen ISO-herkkyys ja elektroninen kuvanvakain. Lisäksi käyttöä helpottavat mukautettavat painikkeet, liitännät sekä edistykselliset äänisäädöt.

Canon EOS C70:n ytimessä on Canonin 4K Super 35 DGO -kenno ja DIGIC DV7 -kuvaprosessori, jotka yhdessä tuottavat valmistajan mukaan yli 16 valotusaskeleen dynaamisen alueen. Pienikokoisessa ja sääsuojatussa kamerassa on 4K 120p -hidastus, hdr-kuvaus ja Dual Pixel CMOS -automaattitarkennus.

Kahden UHS-II SD -korttipaikan ansiosta voidaan käyttää samanaikaista tallennusta ja tallennusvälineen vaihtoa (4K XF-AVC / mp4 / 10-bittinen, 4:2:2). XF-AVC tukee ALL-I- ja Long-GOP-muotoja.

RF-objektiivit sopivat suoraan käytettäväksi Canon EOS C70 -elokuvakamerassa. Uusi Canon EF-EOS R 0,71x on EF-RF-sovitin, jolla EF-objektiivien valovoima kasvaa aukon ja kuvakulma pysyy täyden kennon mukaisena. Sovittimen avulla videokuvaajan käytössä on koko Canonin laaja EF-objektiivien valikoima.

Canon EOS C70 -elokuvakameran myynti alkaa Suomessa marraskuussa 2020. Canon EOS C70 maksaa noin 5 700 euroa ja Canon EF-EOS R 0,71x noin 660 euroa.