Ruokaa eläinmalleille

Kirjoittanut 27.2.2020

Eläimet ajattelevat ruokaa enemmän kuin ihmiset ja ovat ohjattavissa sen avulla. Lintujen ja muiden eläinten houkuttelu ruualla helpommin ja paremmin kuvattavaksi on suosittu keino, ja eräiden lajien kanssa ainoa mahdollisuus laadukkaisiin kuviin.

Jatkuvan ruokinnan tai satunnaisemman ruualla houkuttelun avulla eläimiä on kuvattu iät ja ajat. Eläin pysyy hetken paikollaan ja on kohdattavissa suunnilleen säännöllisesti.

Pikkulintuja tulee ruokkia vain talvisin, tautivaara on silloin pienempi ja toisaalta sulan maan aikaan ruokaa pitäisi löytyä luonnosta riittävästi. Kasvinsyöjänisäkkäitä ruokitaan lähinnä talvisin, mutta isojen petolintujen ja nisäkkäiden haaskat ovat ympärivuotisia. Pienpedoille, kuten supille, ketulle tai näädälle metsästäjät pitävät haaskaa syksystä talven loppuun. Perhoset ovat luonnollisesti kesäruokinnan kohteita.

Haaskanpitoon tarvitaan maanomistajan lupa. Petohaaskat ovat raskaan lupaprosessin takana, joten kannattaa mennä vuokrakojuun, jos haluaa kuvata vaikka karhun. Normaaliin linturuokintaankin tarvitaan maanomistajan lupa, mutta sen hankkiminen onnistunee maaseudulla soittamalla puhelinta tai ovikelloa.

Tämä artikkeli on tilaajille

Kirjaudu sisään tai osta käyttöoikeus palveluun. Painetun lehden tilaajana sinulla on lukuoikeus artikkeliin – valitse Kirjaudu.