Sami Kero

Kirjoittanut 16.8.2018

Katukuvaus on valokuvaaja Sami Keron mielestä vaikeaa mutta vapauttavaa. Kadulla voi todistaa mitä vain odottamatonta, kun jaksaa odottaa.

Musiikkitalon ja Sanomatalon välissä vilisee solkenaan porukkaa perjantai-iltapäivänä. Työmatkalaisten seassa vaeltelee kesäkostuumeihin pukeutuneita lomalaisia, jotka etsivät istumapaikkaa nurmikolta. Paikka on loistava katukuvakseen. Koko ajan tapahtuu.

Sanomatalon atriumin loosissa valokuvaaja Sami Kero selittää, kuinka katukuva syntyy vaikkapa samankaltaisten värimaailmojen bongauksesta. Ikkunan läpi näkyy, kuinka riemunkirjaviin vaatteisiin pukeutunut hahmo kävelee Musiikkitalon mainosnäytön eteen. Tuloksena on visuaalinen ilotulitus.

Kero on Helsingin Sanomien palkittu kuvajournalisti ja Helsinki Street -katukuvausfoorumin jäsen. Hän järjestää myös katukuvauksen kursseja. Siksi juuri häneltä haluaa kuulla määrittelyn kelpo katukuvasta.

Tämä artikkeli on tilaajille

Kirjaudu sisään tai osta käyttöoikeus palveluun. Painetun lehden tilaajana sinulla on lukuoikeus artikkeliin – valitse Kirjaudu.