Osallistu seurojen toimintaan

Kirjoittanut 28.3.2019

Liiton kuukauden poiminta

Kuukauden valokuvan Jäänmurtaja on ottanut Juhani Jartti joulukuussa 2016 Savonlinnan Tallisaaressa. Kuva voitti Savonlinnan Fotokerhon Vuoden kuvat 2018 -kilpailun värivedossarjan.

Vuosinäyttely Kuusankoskella

Suomen Kameraseurojen Liiton vuosinäyttelyn 2019 järjestää Kamera-73 Kuurankoski yhteistyössä Kouvolan Kameraseuran kanssa.

Vuosinäyttelyn avajaiset pidetään Kuusankoskitalolla la 6.4. klo 14 alkaen. Avajaisten jälkeen näyttely on avoinna 7.–27.4. Näyttelyyn kannattaa ehdottomasti käydä tutustumassa, vaikka ei ehtisikään mukaan avajaisiin.

Obsession of Light -näyttely

Vantaan Fotokerhon järjestämä Obsession of Light -näyttely avautuu 8.5.2019. Näyttelyyn hyväksytyt kuvat ovat nähtävissä osoitteessa obsession.vantaanfotokerho.net.

This is life 2019

Kameraseura Mielikuvitus järjestää viidennen This is life -kisan. Kisassa on kolme sarjaa digikuville: avoin väri ja mv sekä luonto. Kuvien latausaika on 1.4.–31.7. Osallistumismaksu 30 €.

Kameraseuran Maa-näyttely

Helsinkiläisen Kameraseuran Galleria Westissä, Kaapelitehtaalla nähdään huhtikuussa teemanäyttely Maa. Se on neljäs, eli viimeinen, seuran jäsenten vuosittaisten kevätnäyttelyitten sarjassa, jossa muina teemoina ovat olleet Vesi, Tuli, ja Ilma.

Kuvat näyttelyyn valitsee Juha-Pekka Laitinen Helsingin Sanomien kuvatoimituksesta. Näyttely on avoinna päivittäin 4.–29.4.

Videokilpailu liiton jäsenseuroille

Suomen Kameraseurojen Liitto järjestää videokilpailun kaikille jäsenseuroilleen. Liitto haluaa innostaa jäsenseuroja esittelyvideon tekemiseen seuran omasta toiminnasta. Osallistumalla kilpailuun seurasi saa myös itselleen esittelyvideon.

Videoiden tulisi kertoa valokuvauksen harrastamisen riemusta ja siitä, miksi kannattaa liittyä hyvään seuraan. Kerrontatavat, näkökulmat ja käytetty tekniikka ovat vapaat.

Kilpailuaikaa on syksyyn, ja raati julistaa kisan voittajat liiton syyskokouksessa 2019.

Tampereen Valokuvausseuran kurssit

Lightroom ja Photoshop, luova kuvankäsittely 6.–7.4.

Mustavalkovedostamisen jatkokurssi syksyllä 2019

www.valokuvausseura.com/valokuvauskurssit

Joutsenon kesäleiri

Joutsenon opiston luonnonkauniissa ympäristössä järjestettävä Nuorten valokuvaajien kesäleiri on kaikkea, mitä valokuvaaja voi toivoa: päivittäin vaihtuvia kuvausteemoja ja -tehtäviä, ammattikuvaajien luentoja, kuvankäsittelyn saloihin pureutumista, mallinohjausta sekä vapaamuotoista muihin kuvaajiin tutustumista.

27.7.–1.8. järjestettävä leiri on tarkoitettu 16–29-vuotiaille kaiken tasoisille kuvaajille.