Sonylta pieni matkakamera

Kirjoittanut 9.9.2018

Sonyn Cyber-Shot-malliston uutuudet DSC-HX99 ja DSC-HX95 ovat sopivia kameroita matkoille mukaan otettaviksi. Kamerat ovat kevyitä kantaa mukana ja niiden runko on kooltaan pieni ominaisuuksiltaan vastaavien kameroiden sarjassa.

Kameroiden zoomausalue on huomattavan kattava ulottuen kinovastaavuudeltaan 24 mm:stä aina 720 mm:n superteleen. Molemmat mallit kuvaavat 4K-videota ja kummankin kameran ytimessä on tehokas Bionz X -kuvaprosessori. Suorittimeen on yhdistetty alkupään lsi, joka mahdollistaa nopean jatkuvan kuvauksen 10 k/s kuvataajuudella ja jopa 155 kuvan puskuroinnilla. Lisäksi malleissa on nopea 0,09 sekunnin automaattitarkennus.

Kameroissa on Optical SteadyShot -kuvanvakain, joka tehokkaasti vähentää tärinän aiheuttamaa epätarkkuutta. Zoomin apuna kameroissa on Zoom Assistant -toiminto, jolla kuvaaja voi välissä katsoa laajemmin kuvausaluetta.

HX99 ja HX95 -mallit kuvaavat 4K-tarkkuudella täydellä pikselilukemalla yhdistämättä pikseleitä. Kamerat kykenevät kuvaamaan nopeasti liikkuvia kohteita korkealla kuvataajuudella HD-laatuisina jopa 100 k/s -kuvanopeudella, jolloin editoidessa voi tehdä näyttäviä hidastuksia.

Kameroilla voi myös kuvata raw-muodossa. Kameroiden herkkyys ulottuu aina ISO 6400 -arvoon saakka.

Sony Cyber-Shot DSC-HX95 maksaa noin 500 euroa ja DSC-HX99 noin 520 euroa.