Sonyn Alpha 7 -sarjaan uusi runko

Kirjoittanut 13.12.2021

Sonyn uusi Alpha 7 IV -kamera ylittää perustason uudella 33 megapikselin täyden kinokoon kuvakennolla ja edistyneillä valokuvaus- ja videotoiminnoilla.

Uudessa kamerassa käytetään viimeisintä Bionz XR -suoritinta ja lippulaiva Alpha 1:een perustuvaa automaattitarkennustekniikkaa. Kamera sopii hyvin edistyneille harrastajille ja ammattilaisille kaikenlaisiin kuvaustehtäviin.

Uusi 33 Mpx:n kinokokoinen, taustavalaistu Exmor R -cmos-kuvakenno saavuttaa laajan ISO-herkkyysalueen, joka on laajennettavissa ISO 50–204 800:aan. Valmistaja lupaa kameralle jopa 15 aukon dynamiikan.

Bionz XR -suoritin mahdollistaa jatkuvan, katkottoman kuvaamisen 10 k/s sarjakuvausnopeudella seuraavaa automaattitarkennusta käyttäen. Kameran 759 vaiheentunnistavaa tarkennuspistettä kattavat noin 94 % kuva-alasta. Reaaliaikainen silmätarkennus pystyy seuraamaan ihmisten lisäksi myös lintujen ja eläinten silmiä sekä valokuvatessa että videoidessa.

Alpha 7 IV:ään on otettu tekniikkaa Sonyn elokuvatuotantokameroista, kuten S-Cinetone-profiili. Kamera pystyy kuvaamaan 4K/30p-videota 7K-ylinäytteistyksellä koko kennon kuva-alaa käyttäen ja 4K/60p-videota Super 35 mm -tilassa. Kamera kykenee myös 10 bitin värisyvyyteen 4:2:2-värikoodauksella.

Sonyn E-kiinnitteisillä objektiiveilla kamera mahdollistaa automaattitarkennusta käytettäessä pehmeät tarkennustason vaihdot sekä terävyysaluetta havainnollistavan tarkennuskartan. Kamerassa on myös ensimmäistä kertaa korjaus polttovälin muuttumiselle tarkennettaessa (focus breathing).

Kamerassa on viisiakselinen, vaikutukseltaan 5,5 valotusaskelta vastaava rungon sisäinen kuvanvakain. Kahdesta muistikorttipaikasta toinen tukee sd-kortteja ja toinen sd- ja CFexpress Type A -kortteja. Kameralla voi kuvata videota yhtäjaksoisesti yli tunnin ajan.

Sony Alpha 7 IV tulee myyntiin joulukuussa ja maksaa noin 2 900 euroa (runko).