Suomalaismenestystä Sony Awards -kilpailussa

Kirjoittanut 24.4.2019

Suomalaismenestystä Sony World Photography Awards -kilpailussa

Tuomas Uusheimo (kuvassa vasemmalla) palkittiin keskiviikkona 17.04. Lontoossa järjestetyssä Sony World Photography Awards -gaalassa. Hän kilpaili ammattimaisen arkkitehtuurikuvauksen sarjassa. Uusheimon kuvasarja Paimion parantolasta saavutti tuomarien päätöksellä kategorian toisen palkinnon. Suomalaisen valokuvaajan saavutus on merkittävä, sillä kilpailuun lähetettiin 326 997 ehdokasta 195 maasta.

Tuomas Uusheimo valmistui Aalto-yliopiston Arkkitehtuurin osastolta v. 2004. ”Valokuvaamisen kautta pyrin tarkkailemaan ja ymmärtämään ihmisen rakentamaa ympäristöä suhteessa sen rakentajiin ja asukkaisiin. Rakennusten elinkaari ylittää niitä suunnitelleiden ihmisten iän. Rakennukset jäävät olemaan, vaikka niiden alkuperäinen tarkoitus tai rakentamisen syy on muuttunut. Rakennukset kantavat menneisyyttään mukanaan. Haluan kuvata niiden muistot”, kertoo Tuomas Uusheimo.

Uusheimon sarja ”Paimion parantola” käsittelee Alvar ja Aino Aallon suunnittelemaa tuberkuloosiparantolaa, joka rakennettiin v. 1933. Mike Trow, kilpailun tuomareiden puheenjohtaja kertoo: ”Tämä sarja on täydellisesti valokuvattu. Valokuvaaja on työskennellyt hyvin perinteisellä tavalla. Kuvissa on selkeyttä, ja ne on rajattu kauniisti”.

”Vuoden valokuvaaja” -titteli myönnettiin Italialaiselle valokuvaajalle Frederico Borellalle sarjasta ”Five Degrees”.

Kilpailu kuuluu maailman laajimpiin, ja se järjestettiin nyt 12. kerran.