Suomalaisten kuvia Pariisin metrossa

Kirjoittanut 30.3.2016

Suomalaiset taiteilijat Vilma Pimenoff, Emilia Moisio ja Sami Parkkinen on valittu nuorta eurooppalaista valokuvaa esittelevälle Circulation(s)-festivaalille Pariisissa. Festivaalin päänäyttely on CENTQUATRE (104) -kulttuurikeskuksessa, jossa on esillä José Manuel Gonçalvèsin ja Agnès b:n johtaman juryn valitseman 51 valokuvataiteilijan töitä. Näyttely avautui 26. maaliskuuta ja on avoinna kesäkuun loppuun saakka.

Nyt kuudetta kertaa järjestettävä Circulation(s)-valokuvafestivaali vie valokuvataidetta myös julkisille paikoille: Pariisin metroon ja Gare de l’Estin rautatieasemalle. Jättikokoisia suurennoksia suomalaisvalokuvaajien teoksista voi nähdä mm. Hotel de Villen, Saint-Michelin ja Luxembourgin metroasemilla kesäkuun loppuun asti.

Vilma Pimenoff (s. 1980) on suomalainen pitkään ulkomailla asunut valokuvataiteilija. Jury valitsi näyttelyyn hänen kulutuskulttuuria kommentoivan 21st Century Still Life -sarjansa. Teoksia on esillä päänäyttelyn lisäksi mm. Hotel de Ville, Cité ja Trocadero-asemilla.

Emilia Moisio (s. 1983) on Lontoossa asuva suomalainen freelance-valokuvaaja ja valokuvataiteilija. Hän tutkii tuotannossaan kriittisesti kuvien eri käyttötapoihin ja tulkintaan liittyviä sosiaalisia ja kulttuurisia tapoja. Jury valitsi näyttelyyn Moision sarjan Vieraalla maalla, joka on esillä Gare de l’Est -asemalla.

Sami Parkkisen (s. 1974) valokuvat ja veistokset tutkivat ihmisen henkisyyttä ja yhteiskunnan tarvetta uudelleenrakentua. Parkkinen on Circulation(s)-festivaalin kutsuvierastaiteilija valokuvasarjalla Father and Son. Sarjan teoksia on festivaalin päänäyttelyn lisäksi esillä 12 metroasemalla Pariisissa.