Ullamaija Hänninen – Eloisa kuolema

Kirjoittanut 23.1.2020

Ullamaija Hännisen mielikuvakseen valitsema otos on Barogue-teossarjasta.

Valokuvaaja Ullamaija Hänninen tunnetaan aikakauslehtien ja kirjojen sisustus- ja lifestyle -kuvistaan mutta nykyisin ennen muuta valokuvataiteestaan. Hänen valokuvateoksensa kuolleista kukista ovat dramaattisen kauniita.

Kuvasit aluksi 1988–1994 päivälehtiin uutisia ja muuta, kunnes aloit tehdä sisustuskuvauksia. Mikä tuossa työssäsi oli parasta?

Ihanaa sisustus- ja lifestyle -kuvauksessa oli, että sain rahoittaa luovaa työtä ja elämistä juuri sellaisilla kuvausprojekteilla, jotka sopivat sen hetkiseen elämääni. Siinä taisikin kyllä käydä niin, että tilaustöitä tuli niin paljon, etten ehtinyt keskittymään luovaan työhön ja omiin projekteihini tarpeeksi. Lasteni Toivon (1992) ja Tuulin (1999) synnyttyä aikaa taiteelliseen työskentelyyni jäi entistäkin vähemmän. Kuvaan vieläkin silloin tällöin koteja ja ruokaa, mutta nykyisin minulla on enemmän aikaa keskittyä valokuvataiteeseen: kirja- ja näyttelyprojekteihin.

Tämä artikkeli on tilaajille

Kirjaudu sisään tai osta käyttöoikeus palveluun. Painetun lehden tilaajana sinulla on lukuoikeus artikkeliin – valitse Kirjaudu.