Ultrazoomia aps-c-kameroille Tamronilta

Kirjoittanut 30.6.2017

Uusi aps-c -kennolle suunniteltu Tamron 18–400 mm/f:3,5–6,3 Di II VC HLD on 22,2-kertainen optinen ultrazoom-objektiivi. Tämä objektiivi sopii niin arjen kuvaamiseen kuin matkustukseenkin.

Objektiivin kuvakulma vastaa kinokoossa 27–600 mm:n polttoväliä.

Laaja zoomausalue kattaa useimmat kohteet ja lähes eliminoi tarpeen vaihtaa objektiivia. Objektiivissa on sisäänrakennettu kuvanvakain ja sääsuojattu rakenne. 45 cm:n lähimmällä tarkennusetäisyydellä ja 400 mm:n polttovälillä tallentaa helposti matkan varrella näkyvät kasvit, hyönteiset ja muut pienet yksityiskohdat. Objektiivin suurennussuhde on 1:2,9.

Objektiivissa on elektromagneettisen aukonsäädön mahdollisuus. Siinä on myös zoom-lukitus, jolla objektiivin polttoväli voidaan lukita turvallista kuljetusta varten.

Objektiivi on yhteensopiva Tamron Tap-In -konsolin kanssa, jonka avulla voi esimerkiksi päivittää objektiivin ohjelmiston tai hienosäätää tarkennusta tai kuvanvakausta.

Tamron 18–400 mm/f:3,5–6,3 Di II VC HLD:n optinen rakenne koostuu 16 linssistä 11 ryhmässä. Näihin lukeutuvat asfäärinen linssielementti sekä ld-linssi, jotka poistavat kromaattista aberraatiota ja vääristymiä.

Objektiivi on saatavilla Canon- ja Nikon-kiinnityksille heinäkuussa 2017 hintaan 799 euroa.

Tamronia tuo maahan Focus Nordic.