Uudet LaCie-kiintolevyt

Kirjoittanut 10.8.2016

LaCieltä on tullut myyntiin kaksi uutta kiintolevyä: Porsche Design ja Chromé. Porsche-malli on tarkoitettu arkiseen valokuvien ja videoiden tallennukseen, tehokas Chromé puolestaan myös sisustuselementiksi.

LaCie Porsche Design -kiintolevyt hyödyntävät nopeaa usb 3.1 Gen 1 -liitäntätekniikkaa. Liittimenä kiintolevyssä on nykyaikainen usb-c-liitin, jonka voi kytkeä molemmin päin. Kiintolevyt ovat yhteensopivia myös usb 3.0 -liitännän kanssa.

Porchesta on saatavilla kannettava ja pöytämalli. Pöytäkäyttöön tarkoitetut Porsche Design Desktop Drive ja kannettava Porsche Design Mobile Drive on vuorattu kevyeen alumiinikoteloon. Valmistusmateriaalien ansiosta kiintolevy ei kuumene liikaa.

Kannettavan tietokoneen voi ladata suoraan Porsche Design -pöytäkiintolevyn kautta, jolloin tietokoneen virtalähdettä ei tarvita lainkaan. Tämä vähentää turhia kaapeleita.

 

LaCie Chromé panostaa ulkonäköön. Se on käsin koottu kiintolevy, joka on viimeistelty peilimäisellä kromipinnalla. Neil Poultonin suunnittelema alumiinikotelo kätkee sisäänsä nopean usb-c-liitännän ja tehokkaat ssd-kiintolevyt.

Chromé pitää sisällään kaksi 500 gigatavun M.2 SATA SSD -kiintolevyä RAID 0 -tilassa. Yhdessä nämä kiintolevyt kykenevät siirtämään tiedostoja jopa 940 megatavun sekuntinopeudella. Siksi Chromé sopii erinomaisesti myös massiivisten tiedostojen, kuten 4K-videoiden, siirtämiseen.

LaCie Porsche Design Mobile Drive tuli kesällä markkinoille yhden, kahden ja neljän teratavun kapasiteeteilla. Hinnat ovat 129, 179 ja 259 euroa. Porsche Design Desktop Drive on saatavilla neljän, viiden ja kahdeksan teratavun kapasiteeteilla, jotka maksavat 219, 259 ja 389 euroa. LaCie Chromé maksaa 1 499 euroa. Kiintolevyt sopivat Mac OS X 10.5 ja Windows 7 -käyttöjärjestelmille tai uudemmille.

LaCiessa kehitetään tallennusratkaisuja valo- ja videokuvaajille, audioammattilaisille ja muille tehokäyttäjille. Amerikkalainen Seagate osti ranskalaisen LaCien muutama vuosi sitten.