Uusi taustakuva Outi Paasi

Kirjoittanut 17.6.2019

Kuva on parin vuoden takaa, mökiltäni Ristiinasta, Saimaan rannalta. Auringonnousun jälkeen aamuvarhaisella rantanurmikko oli kasteen vallassa. Sinne vaan sekaan makaamaan ja kuvaamaan kastepisaroiden heijastuksia…

Olen kuvannut koulutytöstä asti. Ensin siskon miehen vanhalla paljekameralla ja sen jälkeen lukemattomilla zoomipokkareilla ja satunnaisesti mieheni filmijärkkärillä.

Vasta 2000-luvun alkupuolella hankin ensimmäisen oman Canonin järjestelmäkameran ja sen myötä rupesin käymään valokuvauskursseja Espoon ja Helsingin työväenopistossa. Pikkuhiljaa valokuvaus vei minut mennessään ja on nykyään ehdottomasti tärkein harrastukseni.

Kuvasin filmiaikana enimmäkseen perheen elämää ja matkoja, myös kauniit yksityiskohdat houkuttelivat. Kuvaan niitä edelleen, mutta niiden rinnalla luonto ja minimalistiset kuvat ovat lähinnä sydäntäni.  Kamera on jokapäiväinen kaverini, jonka kanssa helposti hullaannun löytäessäni pieniä yllättäviä kuvauskohteita tavallisesta arjesta.

Viime vuosina olen osallistunut myös muutamiin ryhmänäyttelyihin ja se on lisännyt innostusta entisestään.

Kuvauskalustoni on tällä hetkellä Olympus OM-D E-M5 ja siihen 4-5 objektiivia eri tarkoituksiin. Pieni, kevyt kamera kulkee helposti mukana missä vaan.

Katselen mielelläni kuvia, joissa on hienostuneita sävyjä, yksinkertaisia muotoja ja rauhallista tunnelmaa, ehkä myös vähän rouheisuutta…

Outi Paasi