Uusia runkoja Canonilta

Kirjoittanut 29.6.2017

Canon on tänään julkistanut kaksi uutta järjestelmäkamerarunkoa.

Puoliammattilaisille ja edistyneille harrastajille suunnatun EOS 6D:n seuraajassa, EOS 6D Mark II:ssa, on 26,2 megapikselin kinokokoinen cmos-kenno. Kameran perusherkkyysalue ulottuu ISO 40 000:een asti, ja sitä voi laajentaa aina ISO 102 400:aan saakka. Laskennasta vastaa Canonin uusin Digic 7 -suoritin.

Kamerassa on 45 ristikkäistyyppistä tarkennuspistettä, jotka toimivat f/5,6-valovoimaisilla tai paremmilla objektiiveilla. Tarkennuspisteistä 27 toimii valovoimaan f/8 asti. Näistä yhdeksän on ristikkäistyyppisiä. Kamera käyttää vaiheentunnistukseen perustuvaa Dual Pixel CMOS AF -automaattitarkennustekniikkaa.

EOS 6D Mark II:n suurin sarjakuvausnopeus on noin 6,5 kuvaa sekunnissa. Kamera pystyy kuvaamaan full hd -videota 24–60 k/s -nopeuksilla sekä uhd-tarkkuuden time-lapse-videota sisäänrakennetun ajastimen avulla. Videokuvauksessa voi käyttää rungon sisäänrakennettua viisiakselista kuvanvakainta.

Kamerassa on sisäänrakennetut bluetooth- ja wlan-yhteydet. Siinä on myös sisäänrakennettu gps-vastaanotin. Kameran takanäyttö on vapaasti kääntyvä, ja siinä on kosketustoiminto.

EOS 6D Mark II -runko tullee myyntiin heinä-elokuun vaihteessa hintaan 2 200 euroa.

Ensimmäiseksi järjestelmäksi

Kuluttajille ja harrastajille ensimmäiseksi järjestelmäkameraksi tarkoitettu EOS 200D on 24,2 megapikselin aps-c-kokoisella cmos-kennolla varustettu pieni ja kevyt kamera.

Kameran herkkyysalue on ISO 100–25 600 (51 200). Suurin sarjakuvausnopeus on noin 5 k/s. Kameralla voi myös kuvata full hd -videota.

Isoveljensä tavoin kamerassa on Dual Pixel CMOS AF -automaattitarkennus, mutta tarkennuspisteitä on vain yhdeksän, joista keskimmäinen on ristikkäistyyppiä. Automaattitarkennus toimii valovoimaan f/5,6 asti.

Kamerassa on sisäänrakennetut bluetooth- ja wlan-yhteydet. Kameran takanäyttö on vapaasti kääntyvä, ja siinä on kosketustoiminto. Kameran toimintoihin liittyy opastus, joka auttaa niiden käytössä.

Kamera on saatavissa mustana, valkoisena sekä hopeisena ruskein somistein.

EOS 200D tullee myyntiin heinä-elokuun vaihteessa 630 euroan hintaan.