Valokuvaajat keskustelevat Sothista

Kirjoittanut 10.10.2016

Suomalaisvalokuvaajat keskustelevat Alec Sothista lempikuviensa äärellä Valokuvataiteen museon keskiviikkoilloissa.

Alec Sothin kuvasarjat ovat lumonneet tänä syksynä Gathered Leaves -näyttelyn kävijöitä. Monelle suomalaiselle valokuvaajalle Sothin tuotanto on tuttua jo vuosien takaa – jopa yksi kaikkein suurimmista innoittajista ja inspiraation lähteistä. Mikä tekee Alec Sothista erityisen? Mikä hänen kuvissaan vangitsee? Näitä asioita kuvaajat pohtivat Sothin töiden äärellä.

Ke 12.10. klo 18–19

Valokuvaajat Jaakko Kahilaniemi ja Ida Pimenoff valitsivat Gathered Leaves -näyttelystä kuvan tai kuvasarjan, joka on ollut heille erityisen merkityksellinen, ja kirjoittivat siitä tekstin. Kahilaniemi ja Pimenoff keskustelevat lempikuviensa äärellä Alec Sothista yhdessä yleisön kanssa.

Jaakko Kahilaniemi on helsinkiläinen kuvataiteilija ja freelance-valokuvaaja. Hän on valmistunut valokuvataiteilijaksi Turun AMK:n Taideakatemiasta. Ida Pimenoff on helsinkiläinen valokuvataiteilija, joka rakastaa valokuvakirjoja ja joka yhdistää teoksissaan yhä laajemmin valokuvaa ja kaunokirjallista tekstiä.

Ke 16.11. klo 18–19

Kaarle Hurtig ja Perttu Saksa valitsivat Gathered Leaves -näyttelystä kuvan, joka on ollut heille erityisen merkityksellinen, ja kirjoittivat siitä tekstin. Hurtig ja Saksa keskustelevat lempikuviensa äärellä Alec Sothista yhdessä yleisön kanssa.

Kaarle Hurtig on vantaalainen perheenisä, yrittäjä ja toimittaja. Perttu Saksa on helsinkiläinen valokuvaaja ja taiteilija, joka on töissään keskittynyt ihmisen, eläimen ja ympäristön välisiä suhteita käsitteleviin teemoihin.

Kierroksille on Valokuvataiteen museon pääsymaksu (8/5/0 euroa, Museokortilla ilmainen). Museo auki klo 20 asti.