Vedenkestävä kompakti Ricohilta

Kirjoittanut 20.12.2018

Ricohin uusi, vedenalaiseen kuvaamiseen tarkoitettu WG-60-kamera kestää myös kylmää ja iskuja. Pienikokoinen kamera toimii kaikissa sääolosuhteissa ja kulkee helposti mukana matkalla.

Focus Nordicin maahantuoma Ricoh WG-60 sopii vedenalaiskuvaukseen jopa 14 metrin syvyydessä. Sen tukeva runko on suunniteltu kestämään puristusta lähes 1 000 Newtonin (100 kilopondin) voimalla ja pudotuksen 1,6 metristä ilman vaurioita. WG-60 sopii myös talviurheilun kuvaamiseen, sillä se kestää jopa kymmenen asteen pakkasta.

Kamerassa on 16 megapikselin taustavalaistu cmos-kenno. Vedenalaiskuvaustilassa kamera vahvistaa punaisia värejä, jotka muuten vähenisivät syvemmälle sukellettaessa. Tämän lisäksi kamera lisää automaattisesti kontrastia estääkseen vedenalaisen hajavalon aiheuttamaa utuisuutta kuvissa.

Kameran viisinkertainen zoom-objektiivi, joka vastaa 28–140 mm:n objektiivia täyden kennon kamerassa, kattaa useimmat mahdolliset kuvaustarpeet. Makrokuvaustilassa kameralla voi ottaa lähikuvia jopa 1 cm:n päässä kohteesta. Samalla voi hyödyntää objektiivin ympärillä olevaa rengasvaloa, jolloin lähelläkin olevasta kohteesta saa tarkkoja kuvia ilman, että kamera varjostaa itse kohdetta.

Yökuvausta varten kamerassa on erillinen kuvaustila, joka yhdistää useasta valotuksesta yhden tarkan ja kohinattoman kuvan.

Ricoh WG-60 on saatavilla mustana ja punaisena. Kameran suositushinta on noin 300 euroa.