Vlogaajille sopiva kamera Canonilta

Kirjoittanut 17.3.2021

Canon EOS M50 Mark II sopii tubettajille, striimaajille ja bloggaajille. Kamera tarjoaa käyttäjälle monipuoliset työkalut sosiaalisen median sisällöntuotantoon. Kamerassa on puhdas hdmi-lähtö, mikrofoniliitäntä, mahdollisuus YouTube-striimaukseen ja lisäksi tarjolla on laaja valikoima vaihdettavia objektiiveja. Tällä järjestelmällä hoituvat niin valokuvat, videot, suoratoistot kuin kotitoimiston videoneuvottelutkin.

Kamerauutuus on pienikokoinen ja peilitön, painoltaan hieman alle 400 grammaa ja se tekee kuvaamisesta, videoinnista ja laadukkaiden sisältöjen jakamisesta helppoa. Tämä kamera pystyy tallentamaan sekä vaaka- että pystysuuntaisia 4K-videoita ja valokuvia jopa 10 kuvan sekuntinopeudella. Kamera striimaa full hd -tarkkuudella suoraan YouTubeen wi-fi-yhteydellä ja lataa sisällön älylaitteeseen nopeasti. Kameran kääntyvä kosketusnäyttö ja korkealaatuinen sähköinen etsin mahdollistavat sommittelun ja luovuuden. Kameran elokuvamainen Dual Pixel CMOS -automaattitarkennus tunnistaa silmät ja kasvot ja pitää kohteet terävinä.

Kosketusnäyttöohjauksen ja videokuvauksen itselaukaisimen ansiosta vloggaus ja striimaus on helppoa.

Puhtaan hdmi-ulostulon ansiosta käyttäjä voi luoda ammattimaisia live-suoratoistoja, ja Canonin ilmainen EOS Webcam Utility -ohjelmisto mahdollistaa rennon suoratoiston Twitchissä tai laadukkaat videopuhelut ystävien ja perheen kanssa.

Canon EOS M50 Mark II -kameran myynti alkaa maaliskuun lopussa ja se maksaa noin 640 euroa (runko) tai 769 euroa (runko + EF-M 15–45 mm IS STM -objektiivi).