Vuoden kuvaaja 3/23 voitti Ahti Kannisto

Kirjoittanut 1.12.2023

Onni on yksi niistä asioista, jota kaikki tavoittelevat, mutta joka on samalla niin vaikea määritellä. Se voi olla hetkellinen tunne, pitkäaikainen tyytyväisyys tai jotain siltä väliltä. Onni voi ilmetä monin eri tavoin, ja se on jokaiselle henkilökohtainen kokemus. Valokuvauksen voima on ikuistaa hetkiä, ja valokuvakilpailu aiheesta ”Onni” tarjoaa mahdollisuuden tarkastella ja jakaa näitä ainutlaatuisia hetkiä, jotka tuovat meille iloa ja tyytyväisyyttä.

Onnen käsite on monimutkainen ja vaihtelee yksilöittäin. Se voi olla perheen yhteinen hetki, onnistunut projekti, kaunis auringonlasku, lemmikin hellittely, naurunpyrskähdys ystävien kanssa tai yksinkertaisesti rauhallinen hetki yksinään. Onni voi olla suurta tai pientä, mutta sen vaikutus elämäämme on valtava. 

Valokuvien voima on, että ne voivat vangita näitä hetkiä ikuisesti. Ne voivat kertoa tarinan ilosta, hymystä ja siitä, mitä on tuntea onnea. Valokuvakilpailu tarjoaa mahdollisuuden jakaa nämä tarinat muiden kanssa ja inspiroida muita etsimään onnea omassa elämässään. Onnen valokuvaaminen vaatii myös taitoa kuvata ne hetket niin, että ne välittyvät katsojalle voimakkaasti ja selkeästi. Valokuvien ei tarvitse olla teknisesti täydellisiä, mutta ne pitäisi välittää aitoutta ja tunnetta.

Vuoden viimeisessä tuomaristossa olivat Harri Hietala, Kamera-lehden vakituinen avustaja, Laila Alanen, TaK sekä Kamera-lehden päätoimittaja Kristiina Haaga. 

Kokonaiskilpailun voittivat tasapisteillä Ahti Kannisto ja Risto Raunio. Ensi vuoden Kamera-lehdessä 1/24 esitellään Kannisto ja Raunio.

(Klikkaamalla yllä olevia kuvia näet myös kuvatekstit.)