Vuoden muotokuvaaja on Johanna Sjövall

Kirjoittanut 25.2.2016

Johanna Sjövall on valittu Vuoden Muotokuvaajaksi.

Porilainen valokuvaaja Johanna Sjövall on valittu Vuoden Muotokuvaajaksi. Hän katkaisi kisan miesvalokuvaajien kolme vuotta kestäneen voittoputken. Sjövallin viidestä kilpailukuvasta hevoskuvat sijoittuivat lemmikkisarjan kärkisijoille ja lapsikuva palkittiin sarjassaan kunniamaininnalla.

Tuomariston mukaan Johanna Sjövallin kuvat muodostivat parhaan ja ehjimmän sarjan. Kokonaisuus oli harkittu, tasapainoinen ja tasalaatuinen, kuvissa oli valoa ja tarina.

Vuosikilpailu sisälsi seitsemän sarjaa: muotokuvat, ryhmäkuvat, lapsikuvat, hääkuvat, valmistujaiskuvat, lemmikkieläinkuvat sekä haastajasarjan, joka oli avoin vain järjestön koejäsenille. Haastajasarjan voitti tänä vuonna Teemu Hujanen.

Kilpailuun osallistuneissa kuvissa kasvokuvien suuri osuus ja keskittyminen olennaiseen ilahduttivat tuomaristoa. Lapsikuvasarjassa oli myönteisesti paljon luonnollisia miljöökuvia.

Vuoden Muotokuvaaja on valittu jo yli 30 vuoden ajan. Kilpailun järjestää Suomen Ammattivalokuvaajat, ja sen tarkoitus on arvioida muotokuvaajien ammattitaitoa. Vuosikilpailu on lisäksi koulutustapahtuma järjestön jäsenille, sillä kilpailussa he voivat vertailla omaa tuotantoaan muiden jäsenten töihin.